Evinizin İç Mimari Olabilmek İçin Bilmeniz Gereken Tasarım Detayları

- - Hiç yorum yok
içmimar olabilmek için

Her insanın hayalinde tüm detayları ile tasarlanmış onu yormayan hatta maksimum düzeyde hizmet veren bir evde oturmak vardır. Peki, bu eve sahip olmak için, yani kendi evinizin iç mimari olmak için bilmeniz gereken tasarım detaylarını öğrenmek ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise bu yazımızda bilmeniz gereken tüm detayları görebilirsiniz.

Öncelikle ölçü evimizin bel kemiği sizin ise evinizle ilgili bilmeniz gereken en önemli noktadır. Evinizin her karışını tabi ki ölçüsü ile bilmeniz mümkün değildir. Ama metrekare olarak evinizin ölçülerini bilmeniz size tasarım için kolaylıklar sağlayacaktır.

Böylece bir ürün almak istediğinizde, ya da evinizle ilgili bir karar vermeniz gerektiğinizde zaman kaybetmeden bu kararları verebilirsiniz. Teknolojinin bize sunduğu imkanlar sayesinde dilerseniz evinizin tüm ölçülü çizimini arşivinizde de saklayabilirsiniz.

Evimizde seçeceğimiz her ürün daha önceden kullanmakta olduğumuz ürünlerimizle aynı tasarım diline sahip olmalıdır. Bu yüzden evimizde nasıl bir atmosfer yaratmak istediğimize ilk başta çok ince ayrıntıları ile düşünerek karar vermeliyiz.

Eğer spor, rahat bir yaşam tarzınız var ise evinizde tercih edeceğiniz mobilyalarınızda sizin hayat tarzınıza uygun olarak spor ve rahat olacaktır. Klasik bir yaşam tarzınız var ise evinizde aynı şekilde sizi yansıtacaktır. Evinizin iç mimarı olmak için temeli sağlam atılmış bir tasarım ilkeniz olmalıdır.

Duvarlarınızı sade görmek sizi mutlu etmiyorsa evinizde en büyük farkı duvarlarınız ile sağlayabilirsiniz. Farklı renk ve desenlerde tasarlayacağınız duvarlarınız size hem işlevsel tanımlamalar kazandıracaktır hem de herkesten farklı bir bakış açısı oluşturacaktır.

Duvarlarınız yapabileceğiniz farklı ve basit tasarım örnekleri için diğer bir yazımız olan ‘’ Duvar Dekorasyonu İçin 50 Harika Fikir’’ okuyabilirsiniz.

Diğer bilmeniz gereken önemli bir nokta ise aydınlatma malzemelerinin özellikleridir. Evinizi sarı ışık ya da beyaz ışıkla aydınlatmak arasında ki ince farklara bir göz atabilirsiniz.

Üzerinde duracak olursak sarı ışık kusurları kapatan, gözü yormayan ve uzun süreli oturmalarda sizi daha çok dinlendiren sakin bir özelliğe sahiptir. Beyaz ışık ise tüm detayları en ince ayrıntısına kadar gösteren, normalden daha aydınlık bir ortam sağlayan ve uzun süreli oturmalarda sizi sarı ışığa göre biraz daha hızlı yoran bir tercih olacaktır.

Renk bilgisi tarımda bilinmesi gereken diğer bir önemli noktadır. Hangi rengin hangi renk ile uyumlu olacağını bilmek çok önemli bir kıstas olacaktır.

Renklerle ilgili bilinmesi gereken en önemli şema renk aileleridir. Kırmızının ailesinin sarı ve turuncu olduğunu, kırmızının karşıt ailesinin ise yeşil ve mavi olduğunu bilmeliyiz. Renk geçişli bir asarım yapmak istiyorsa aynı renk ailesinden tercih etmeliyiz ama patlamaların olduğu canlı ve bir o kadar da uyumlu bir mekan istiyorsak karşıt renk ailesinden seçimler yapmalıyız. Bilmeliyiz ki kırmızı ve mor yan yana kullanılamayacak iki renktir.

Kendi iç mimarımız olmak için mekan içerisinde nasıl dolaşım sağlayabiliriz bunu da bilmemiz gerekecektir.

Mekana nasıl nefes aldırabiliriz? Dolaşımı engellemeden mekan içerisinde nasıl yerleşim sağlayabiliriz? Mekan için önemli olan doğru yerleşim midir yoksa kavram yerleşim midir? Yerleşim ile ilgili aklımıza gelebilecek tüm bu sorularımızın yanıtına özet şeklinde cevap verecek olursak evimizin boşluklarına ve yerleşimine çok iyi hakim olmamız gerektiğidir. Evimizin en doğru yerleşimi ferah ve dolaşımın engellenmediği bir şekilde olacaktır.

Çok iyi bir ön planlamacı olmalısınız. Kocaman bir evin olmadı yeniden yapalım gibi bir durumu söz konusu olamayacağı için her şeyi önceden daha işe hiç başlamadan planlamamız gerekmektedir.

Duvarlarımızın rengine karar verdikten sonra basitçe kuru kalem ile duvarlarımızı çizip boyasak bile bu taslak bize renk uyumumuzun nasıl olacağını gösterecektir. Ya da basit görsel düzenleyici programlar ile eşyalarınızın hangi renk duvarın önünde daha iyi duracağını önceden tasarlayıp görebilirsiniz.

>>> İçmimarın bilmesi gereken 10 şey

Hiç yorum yok

Yorum Gönder