Post Modern Tarzı Nedir ve Nasıl Uygulanır?

- - Hiç yorum yok

1960'lı yıllarda karşımıza çıkan Post-modern akım işin aslına bakılırsa 2. Dünya Savaşından sonra can bulmuştur. Az çoktur diyen modernistlerin karşısında artık Çok Azdır diyen post-modernistler vardı. Çoğumuzun evi modern ya da avangart tarzda tasarlanmış sıradan evlerdir. Peki sıra dışı bir akım olan Post-modernizmi evinize uyarlamayı hiç düşündünüz mü? Eğer cevabınız evet ise bu eşsiz ipuçlarını evinize uygulamak için vakit kaybetmek istemeyeceksiniz

* Düzenli renk karmaşası, modernizmin kendine güvenen sıfır risk tasarım anlayışının tam tersi olarak post-modernizimde farklı renklerin, aykırı nesnelerin bir araya gelişiyle oluşturulmuş tasarım anlayışı mevcuttur. Peki bu renkli dünyayı en kolay yoldan evimize nasıl yansıtırız? Basit bir sistemsel düzen ile göz alıcı post-modern bir ev tasarlayabiliriz. Birbirine zıt renklerle döşenmiş bir koltuk takımı bu mimari akım için uygun ve cesurca alınmış karar olacaktır. Mavi, pembe, bordo, yeşil gibi ana renklerin doğru orantıda dağıtıldığı bir koltuk takımı tercihiniz olabilir.

* Mimari de kesin uygulamalar, çıktığı herhangi bir noktanın olmadığı sadece mimari olarak içeride var olan bir merdiven düşünün. Eğer post-modern bir ev tasarlamak istiyorsanız ve tek atımlık bir kurşunuz var ise çıkışı olmayan merdivenler, çok büyük ölçekli şömineler, herhangi bir işlevi olmayan bacalar çok doğru bir atım olacaktır.

* Avangart bir tekli koltuğunuz var ise ve saten dokulu kumaşından sıkıldıysanız onu tüm iskeleti dahil olmak üzere boyayabilir, palyaço kıyafeti gibi rengarenk bir kumaş ile kaplatabilirsiniz. Avangart tasarımın kesin motiflerinden biri olan varaklar, canlı pembelere mavilere boyandığında post-modern mimarinin içerisinde olduğunuzu gösterir.

* Uyumsuzluğun içerisinde uyumu yakalamaktır post-modernizim. Her bir köşesinden modernlikten akan salonunuza taktığınız taşlı pırlantalı ışıl ışıl bir avizedir. Önemli olan ise o avizeyi seçmiş olduğunuz modern diğer tüm aksesuar ve mobilyalarınızın içerisine yedirmektir. Tarzı ile farkını koyan ama bütününe bakıldığında diğer tüm arkadaşları ile aynı oyunu oynayan bir avize olmalıdır.

* Kesin hatlara sahip geometrik formlar bu akımın diğer bir belirleyici özelliklerindendir. Yuvarlak tekerlek üzerine sabitlenmiş dikdörtgen tahta parçasından elde edilmiş bir sehpa birde sarı, yeşil turuncu gibi canlı renkleri içerisinde barındırıyorsa işte bu sehpa tamda yansıtmak istediğimiz akımın ailesine aittir. Sizde böyle bir sehpayı odanızın içerisinde değerlendirebilirsiniz.

* Duvarlarınızda korkusuzca kullanabileceğiniz toz pembesinin yanına yeşil oturma grubu kullanabilirsiniz. Toz pembesi harika bir arka plan olacaktır. Duvarlarınızı rengarenk tablolar ile süsleyebilirsiniz.

* Farklı geometrik formlarda ki puflar, hiç alakasız bir şekilde oturma köşenizde kullandığınız tel sandalyeler bunların hepsi post-modern akımda yerini rahatlıkla alabilirler.

Post-modern tasarımda basit ama uygulanması şart olan bir nokta var ise oda karmaşıklığa sebep olmadan tasarlamanız gereken zıtlıklarla dolu bir mekan tasarlamaktır. Kırmızı ve turuncu aynı yerde olmaz diye bir şey yoktur bu akımda elbette ki olur ama kırmızı kırmızılığını turuncu turunculuğunu kaybetmeden mekan içerisinde yerlerini almalıdırlar. Birbirlerine karışmadan tanımlı bir şekilde kendini tarif etmelidirler.

Mekana yedirdikten sonra eğri tablolar kullanabilir yamukluğu hiç dert etmeden duvarlarınıza eğimli şeritler çekebilirsiniz. Post-modern tasarımı uygulaması çok basit olduğu kadar çokta zor ve detay gerektirir. Tüm bu detaylara dikkat ederek sizlerde evlerinize post-modern tasarımlar yapabilirsiniz. Eğer evinizde böyle bir mimari değişiklik yapmak isterseniz ve nereden başlayacağınızı bilemez iseniz bize ulaşabilirsiniz. Eviniz ile ilgili tasarım konusunda sizlere yardımcı olmak bizleri de çok mutlu edecektir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder