Bağımlı Salonlara Mucizevi Yöntemler

- - Hiç yorum yok
bağımlı salonlara yöntemler

Sobalı evlerden günümüze kadar gelen odaları salona açılan evlerimiz her zaman sorun olmuştur. Gelen misafirden rahatsız olan çocuklar, odalarına girmek için illa salondan geçmek zorunda kalan insanlar, herkesin korkulu rüyası olmuştur bu bağımlı salonlar. Özellikle Ankara ve İç Anadolu bölgesinde eski mimarilerde bol bol karşılaşılan bir durumdur.

Evin mimarisi izin verdiği taktirde duvardan kapatılıp tadilatla koridora taşınabilen evlerde çözüm bulunmuştur ama bunun yapılamadığı evlerde kapılar o şekilde kullanılmaya devam edilmiştir. İşte tamda bu noktada size yok edemeyeceğiniz kapılarınız için harika çözümler sunduk.

Bu kapıların, kapı olduklarını unutturmak için ya KAPIYI YOK ETME yöntemini kullanırız ya da KAPIYI AYRICALIKLI KILMA yöntemini kullanırız.



Bağımlı Salonu Bağımsız Yapmak


KAPIYI YOK ETME sisteminde kapının olduğu duvarla beraber tasarlanıp, süsleme teknikleriyle ya da duvar kâğıdı kaplama sistemleriyle kapı duvarın içine empoze edilip yok edilebilir. Duvarla aynı tonda, aynı dokuda ya da renkte olan kapılar görünmez olacaktır.

Kapı kulpunu da tamamen aynı renkler de seçebilir ya da kulpu görünmeyen kapılar tercih edebilirsiniz. Böylece salonda bağımlı olan kapıların duvarın devamı gibi görünecektir ve kendisi saklayacaktır.

KAPIYI AYRICALIKLI KILMA sistemin ise diğerinin tam tersi kapıyı ön plana çıkartıp tıpkı duvarda bir tablo edasında sergilemektir. Sade ve açık renklerde tercih edeceğiniz duvar kağıdınızın ya da duvar boya renginizin yanında kapılarınızı doğa, gökyüzü, evren gibi temalarda duvar kâğıdı ile kaplayabilirsiniz.

Bu da kapılarını ayrıcalıklı kılacaktır ama kapı gibi görünmesini de engelleyip duvarda güzel bir duruş sergilemesini sağlayacaktır.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder