L Salon Dekorasyonu için Harika Çözümler

- - Hiç yorum yok
l salon dekorasyonu

L salon dekorasyonu deyince akla ilk gelen nasıl bir tasarım yapılması gerektiğidir. Aslında l salon pek çok açıdan çok daha göz alıcı bir şekilde dekore edilebilir. Burada dikkate alınması gereken bazı adımlar vardır. Öncelikle l salonun iki alanı vardır biri yatay biri dikey olmak üzere ikiye ayrılır. Yani L nin yata kısa kolu ve dikey uzun kolu fakat tasarıma göre uzun ve kısa bölümler değişebilmektedir.

Öncelikle tasarımda dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir ve nasıl çözüm bulmamız gerekir.

#1 Tek Duvar Rengi Bütünlüğü Sağlar.
Duvarlarınızda bölüm ayırmak yerine tek bir duvar rengi seçmeniz salonunuz için çok iyi olacaktır. Çünkü ayrı izlenim vermek alanı bölecek rahatsız bir his yaratacaktır.

#2 Odaya İki Halı Yerleştirin.
L Salon demek iki kolu olan bir tasarım demektir. Uzun kola ve kısa kola uygun iki adet halı yerleştirdiğinizde görsellik açısından çok daha doğru bir tasarım olacaktır.

#3 Yemek ve Oturma Odası.
Eğer ayrı bir yemek odanız yoksa salonda kısa kola yemek odasını ve uzun kola koltuk takımını yerleştirebilirsiniz. Bu sayede iki tanımlı alanı çözmüş olursunuz.

#4 L Salonda Odak Noktası.
Bir televizyon ünitesi veya bir kitaplık ile odak noktanızı oturma alanınızın köşesine yerleştirin bu sayede harika bir tasarım elde etmiş olacaksınız.

#5 Tasarımı Eşit Şekilde Yayın.
Yapılması gereken en önemli şey her iki kolda da eşit şekilde tasarım öğeleri kullanmaktır. Bu sayede tek bir tarafa yoğunluklu olmaması sağlanır. Tasarımı doğru denge ile oluşturmak çok önemlidir.

#6 Oturma Odası Seçerken Dikkat Edin.
Metrekarenize yetecek boyutlarda ölçülerde olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için l koltuk sizin için bir alternatif olabilir ve yanında berjeri ile tam bir tasarım yakalayabilirsiniz.

#7 Doğru Perde Seçimi.
L bir salonda aydınlatma sorun olabilir onun için perdelerinizi ışıklandırmaya yönelik seçmeniz çok önemlidir. Koyu renkli perdelerden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

#8 Aydınlatma.
Her iki kolda abajur veya lambader kullanarak alanın aydınlatma bütününü koruyabilirsiniz. Ayrıca spot aydınlatma yerine avize tercih edebilir veya havuz aydınlatma kullanabilirsiniz.

#9 Bölümlerde Referans Kullanmak.
İki ayrı bölüm olarak kullandığınız Yemek ve Koltuk takımında bir berjeri yemek odasına yakın şekilde konumlandırarak bütünlüğü sağlayabilirsiniz.

#10 Pencerelerinize göre Konumlandırma.
Yemek odanız daha az pencere olan alanda konumlandırılabilir. Oturma tarafında ise berjerleri pencereye referans vererek konumlandırabilirsiniz.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder