Ev Tadilatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

- - Hiç yorum yok

ev-tadilatinda-dikkat-edilmesi-gerekenler


Bir ev satın aldığınızda ev eskiyse veya uzun süredir bir evde oturuyorsanız tadilat kaçınılmazdır. Ev tadilatında dikkat edilmesi gerekenleri size sıralamak istiyoruz. Bu unsurları göz önünde bulundurursanız kolayca evinizin tadilatını halledersiniz.

Ev Tadilatında Dikkat Edilmesi Gerekenleri Sıraladık.



1- Ev Tadilatınız İçin bir liste ile başlayın.
Evinizdeki tadilata başlamadan önce yapılacaklar listesi çok önemlidir. Mesela banyo ile mi başlayacaksınız yoksa mutfaktan mı başlayacaksınız. Mutfakta neler yapılacak. Bu basit liste size nelerin eksik olduğunu ortaya çıkaracaktır.

2-Malzeme seçimi yapın.
Hangi malzemeleri kullanacaksınız ve hangi kalitede olacaklar. Olmazsa olmaz malzemeler nelerdir. Dekoratif malzemelerin seçimini yapın.

3- Ustalarla görüşün.
Firmalardan veya bireysel çalışan ustalardan fiyat alabilirsiniz. Bazı içmimar firmaları size hem uygun fiyat hemde güzel bir tasarım sunabilir.

4- Bütçe Hesabı Yapma Zamanı.
Malzeme seçimi ve ustalarla fiyat pazarlığından sonra son bütçeyi çıkarmanın zamanı gelmiştir. Doğru bir hesapla ve doğru seçimlerle bütçenizden bayağı bir kar edebilirsiniz. Bunun için profesyonellerle çalışabilirsiniz. İçmimarlarla çalışmanın bu avantajı sayesinde daha uygun fiyat ve hizmet alırsınız.

5- Sabırlı Olun.
Yapılan en büyük hata ustaları acele ettirmektir. Evet bir an önce bitsin istersiniz. Ama işin aslı doğru zamanlama ile çalışmalarını sağlamaktır. Özellikle elektrik ve su tesisatı işlerinde acele ettirmemek gereklidir.

6- Kontrol edin.
İşlerin doğru ilerlediğini takip edin. İçmimar ile çalışıldığına buna daha az ihtiyaç duyarsınız. Ama eğer içmimar ile çalışmıyorsanız Ustaları en az günde bir veya iki kere kontrol edip işler ile ilgili bilgi almalısınız.

7- Islak Hacimlere Fazladan Dikkat Edin.
Islak hacimler (Banyo ve Tuvalet) en çok problem yaşanan yerlerin başında gelir. Zemin izolasyonu önemlidir. Su tesisatı doğru ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

8- Elektrik ve Diğer tesisatlar.
Anten Kablosu ve internet kablosu gerekli odalara duvardan çekilebilir. Böylece çirkin görüntüden kurtulabilirsiniz. Elektrik tesisatı yenilenecekse üçlü tesisat yenilemesi yapabilirsiniz. Bir odada televizyon internet ve elektrik tesisatı yan yana konumlandırılabilir.

9- Her şey doğru sıra ile yapılmalı.
Nereden başlayacağınıza karar vermelisiniz. Önerimiz şu sıra ile yapılmasıdır.
1- Elektrik, İnternet ve Tv anteni
2- Su Tesisatı
3- Islak Hacimler
4- Mutfak
5- Pencere ve Kapı İşleri
6- Isı Yalıtım
6- Boya ve Alçı
7- Zemin işleri (Salon ve Oda)
8- Ek dolapların takılımı

10- Hepsini bir anda yapmak zorunda değilsin.
Eğer bütçeniz yeterli değilse bir sıra ile her 6 ayda veya yılda bir yaptırabilirsiniz. İki iki yaptırabilirsiniz. Hem daha az yorulur hemde bütçenizi zorlamamış olursunuz.

Uzman yardımı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


İletişim İçin Tıklayın

Hiç yorum yok

Yorum Gönder