Avize Seçerken Nelere Dikkat Etmeli!

- - Hiç yorum yok
avize seçerken nelere dikkat etmeliyiz

Genellikle evimizde en çok kendini gösteren tavanımızda başlıca bir hakimiyet kuran avizelerimiz hep son ana kalır ve düşünülmeden alınan ya da hediye edilen aksesuarlar olarak tavanımızda yerini alırlar. Bulunduğu yerde hâkimiyeti olan bu evimizin nadide öğelerini seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini merak ediyorsanız, bu yazımız dikkatinizi çekecektir.





Avize Neye Göre Seçilir



Odanın Geometrik Formunu Belirleyin


Aslında aydınlatmayı belirleyecek olan en önemli noktalardan biri mekanınızın geometrik şekli olacaktır. Eğer mekânınız uzun ve dar dikdörtgen bir forma sahipse 2 adet avize kullanmanız gerekecektir. Bu şekilde çift avize kullanımı mekân içerisinde yemek ve oturma alanını tarifleyebilir ve dilerseniz bu iki mekan içinde mekan için farklı tarzda avizeler seçebilirsiniz.


Odanızın Ölçülerini Alın


Bir aydınlatma seçimi kesinlikle kullanılacağı mekânın ölçüsüyle doğru orantılı tercih edilmelidir. Alçak tavanlı salonunuzda sarkıt şeklinde avangart bir avize ya da yüksek tavanlı bir mekânda sarkıt olmayan sadece tavanda ebat olarak kendini gösteren bir avize tercih edilmesi doğru olmaz.

Mekânınız yüksek tavanlı ve geniş duvarları olan bir yerse kesinlikle sarkıt ve ihtişamlı bir avize doğru seçim olacaktır. Bu mekânın tam tersine mekânınız alçak tavanlı ve dar duvarlı bir yerse burası içinde en doğru avize sarkıt olmayan daha küçük ebatlı bir tercih olacaktır.

Mobilyalarınızın Tarzına Uygun Seçim Yapın


Eğer mobilyalarınız sporsa, metal frame şeklinde olan, gümüşü detaylara sahip avizeler tercih edebilirsiniz. Ama avangart ve ihtişamlı koltuk takımlarınız varsa onlara en yakışacak avizeler kristalli, aynalı ve en az mobilyalarınız kadar ihtişamlı avizeler doğru bir seçim olacaktır.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder