Laminat Parke mi Ahşap Parke mi?

- - Hiç yorum yok
laminat ve ahsap parke

Evimizin zeminini yaptırmaya karar verdik ve iş geldi seçim yapmaya. Pek çoğumuz bu seçimde genellikle laminat parkeyi lamine parkeye yani ahşap parkeye tercih ederiz. Bunun birinci nedeni ekonomiktir. Bu genellikle en büyük nedenlerden biridir de zaten. Evimizde ahşap görüntüsü sıcak ve huzurlu bir görüntü sağlar. Gelin iki parke türünü uygunlukları yönünden karşılaştıralım.

#1-Öncelikle Ekonomi

Laminat Parke: Yüksek sıcaklıkta sıkıştırılmış kompozit ahşaptır. Uygulanması gerçekten diğer ahşap parkeden daha kolay ve hızlıdır. Parke görüntüsü kompozit ahşap üzerine işlenerek oluşturulur.

Ahşap Parke: Seçtiğiniz ağacın özelliği ile fiyat değişmektedir. Uygulanması laminat parkeye göre çok daha pahalıdır. Ayrıca fiyatları da laminat parkeye göre en az %40 fazla olabilmektedir.

#2- Dayanıklılık

Ahşap Parke: Çizilmeye karşı hassastır, aşırı nemden zarar görebilir ve özellikle çok ayak olan yerlere maruz kalan bölgelerde aşınma gösterecektir. Ama görüntüsü ile tabii ki evinize değer katacaktır.

Laminat: Preslenmiş ahşaptan yapıldığı için daha dayanıklıdır ve çizilmelere, neme, aşınmaya ve yıpranmaya karşı dayanıklıdır. Laminat parkenin temizlenmesi de kolaydır. Dayanaklı olsa bile görsel olarak ahşap parke kadar çekici değildir.

#3- Laminat ve Ahşap Parke Onarımı

Evinizin döşemesinin tipik olarak bazen tamirat yapılması gerekebilir. Küçük kazalardan aşırı aşınma ve yıpranmaya kadar, laminat ve ahşap parkenin avantajları ve dezavantajları vardır.

Ahşap Parke:  kusurları zımparalayarak ve incelterek onarılabilir. Sistre-cila yapılabilir.

Laminat Parke: Laminat parke kolayca tamir edilemez. Tek tek parçalar halinde gelen ve birbirine oturan döşeme olduğu için panoları söküp tamir etmeniz gerekir. Güneş ışığına ve yaşa bağlı olarak, yeni parça uygun şekilde eşleşmeyebilir.

#4- Doğallık

Ahşap Parke: Doğal ve tamamen organik bir üründür. Zemini sıcak tutar ve belli bir miktar ses yalıtımı sağlar. Bu ürünü uzun yıllar gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Laminat Parke: Yapay bir görünümü vardır. Daha az ısı ve ses yalıtımı sağlar. Ürün kompozit bir üründür. Ahşap dışında farklı materyalleri bir araya getirebilirler. Ama sağlıksız bir ürün değildir.

Bu iki ürününde avantaj ve dezavantajları vardır. Ama seçeceğiniz yer ve kullanacağınız alanlarda aynı zamanda çok önemlidir. Mesela bir mağazada ahşap parke kullanmanız çok hızlı bir şekilde çizilmeleri göreceğiniz demektir. Ahşap parke yoğun trafik olan yerlerde kullanılmamalıdır. Ayrıca ahşap parkeyi yatak odanız için önerebiliriz. Ahşap parke nefes alan bir üründür. Laminat parke ise uzun yıllar dayanabilen bir ürün olarak öne çıkar. Temizliği gayet kolaydır. Fakat asla doğal bir görünüm sağlamaz. Suni olduğu bellidir.

Doğal Öneriler Zemin Kaplamaları için bu yazımızı mutlaka okuyun. >>> Zemin Kaplama Önerileri

Hiç yorum yok

Yorum Gönder