Dekorasyonda Taş Ve Ahşap Kullanımı

- - Hiç yorum yok


Modern mimarinin değişmeyen tasarım elementi taş ve ahşap yapı olarak birbirinden ne kadar farklı olsalar da yan yana geldiklerinde birbirlerini tamamlayan yapı malzemeleridir.

Bünyelerinde barındırdıkları oldukça fazla doku ve ton özelliğinden dolayı da her tasarımınıza ayak uydurabilecek ürünlerdir. Daha çok iklimi ılıman bölgelerde daha köy evlerinde tercih edilen taş ve ahşap günümüzde en modern haliyle şehir içinde de kullanılmaktadır.

Görüntü itibariyle soğuk ve sert bir duruşu olan ‘’taş’’ bulunduğu mekânda hakimiyet kuracaktır. Genellikle dağ evlerinde cesurca orijinal hali kullanılabiliyor ancak standart bir apartman dairesinde taş duvarları kullanabilmek çokta mümkün olmuyor.

Bu durumda da imdadımıza stinstone dediğimiz inceltilmiş taş dekorasyon ürünleri yetişiyor. Orjinalinden hemen hemen bir farkı olmayan bu stinstone mimari malzemeleri taşı evimizde kullanabilmemiz için güzel bir yenilik olmuştur.

Mekanda Ahşap ve Taş Kullanımı

‘’Ahşap’’ ise iç mekânda oldukça sıcak ve hareketli bir malzeme birimidir. Evimizin hemen her köşesinde rahatlıkla kullanabileceğimiz hatta çoğu zaman aksesuarlarımızda bile tercih ettiğimiz bu alışılmış mimari unsur her evin olmazsa olmazıdır. Peki ahşap ve taş ilişkisini aynı mekân içinde nasıl sağlayabiliriz?

* Duvarlarında taş tercih edilecek olan evin pencere, pervaz gibi detaylarında ahşap tercih edilmelidir.

* Taş evlerin ısınmasında en iyi çözümü sunan şömine tasarımında süslemeler ahşap tercih edilebilir.
* Mobilyalarda ahşap detaylar tercih edilebilir.

* Seçmiş olduğumuz taşın rengi ve dokusuna eşlik edecek ahşap seçmeye özen gösterebilirsiniz.
* Ahşap ve taşa eşlik ederken size büyük bir keyif yaşatacak olan dokuma kumaşlar ve şili bezleri de tasarımınızda ki tercihlerinizden olabilirler.

* Taş duvarlarından içinden kendini gösterecek kütlesel ve gösterişli bir ahşap kapı evinizin tamamlayıcı olabilir.

* Tamamen beyaz tercih edebileceğiniz mekânda kullanacağınız halılar ve aksesuar iç mekâna renk katacak küçük ama büyük dokunuşlar olacaklarıdır.

* Ahşaba en çok yakışacak olan renklerden biri de hiç şüphesiz beyazdır. Oturma grubunuzda ya da yatak başlığınızda tercih edeceğiniz beyazlar ahşap ve taşla harika bir uyum sağlayacaktır.

* Ahşap ve taş kullanımında en güzel uyum hepsinin oranını en güzel şekilde ayarlayarak olacaktır.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder