Evin için Nasıl Tablolar Seçmelisin.

- - Hiç yorum yok
tablo seçimi

Dekorasyonun olmazsa olmazı tablolardır. Evin için nasıl tablolar seçmelisin. Bir içmimar olarak seçimlerimi genellikle müşterilerime bırakıyorum. Bunu yaparken onları doğru şekilde yönlendiriyorum. Çünkü bir tablo tüm dekorasyonu tamamlayan bir öğedir, Dekorasyonunuzu yükseltecek ve hatta güzelleştirecektir. Onun için tablo deyip geçmeyin.



Tablo Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler.

#1 Tablo genel tasarım içinde uyum sağlamalı.
Modern bir ev dekore ettiniz... Ya da minimalist bir tasarım tercih ettiniz. Fakat vintage bir tablo seçtiniz. İşte tüm tasarımı bozan bir hata yaptınız. Uyumluluk (harmony) tüm dekorasyon işlerinde önemlidir. Birbirini tamamlamayan öğeler sıkıntılı ve rahatsız edici olabilir. Burada Kontrast dediğimiz zıtlık öğesinden bahsetmiyoruz. Absürt bir duruştan bahsediyoruz.

#2 Renkler Ah O Renkler.
Görsel olarak harika duran bir tablo evinizdeki hiç bir renk ile uyuşmuyorsa ne kadar güzel de olsa tavsiye etmiyoruz. Benim size önerim tablonun renk uyumunun evinize uymasından yanadır.

#3 Çerçeveler
Kanvas bir tablo için çerçevesiz kullanma olanağı vardır. Ama çerçeveli bir tablo kullanmak istiyorsanız. Çerçeveniz ve resim birbiri ile uyumlu olmalıdır. Modern bir resimde siyah bir çerçeve kullanabilirsiniz. Ama vintage bir tabloda art nouveau bir çerçeve kullanmak doğrudur. Çerçeve resme bir bütünlük katar ve bir ayırıcı özelliği de vardır. Duvardan resmi ayırır.
büyük tablo asılmamış

#4 Boyutlar
Seçeceğiniz resmin görüntüsü kadar boyutları da önemlidir. Duvarınızda büyük bir yer kaplayacak bir tasarım da seçebilirsiniz. Küçük bir tasarım da. Birden çok tabloyu galeri duvarı olarak tanımlayabilirsiniz. Burada önemli olan tasarım unsurlarını doğru yorumlamak ve istenilene ulaşmaktır.

#5 Modern, Manzara veya Başka Başka
Sanat çok çeşitlidir. Seçeceğin tablo da öyle. Bir yağlı boya sanatı olabileceği gibi. Bir sulu boya olabilir. Bir karakalem veya fotoğrafçılık sanatı olabilir. Bir dakika 3 boyut sanatını unutmayın. Kısaca burada mekanı iyi anlamak ve ona ne katmak istediğiniz o kadar önemlidir ki. Eğer mekanınızda bir boşluk hissediyorsanız tablo çözüm için harika bir seçimdir.

#6 Acele Etmeyin.
Başta da söylediğim gibi tablo seçimlerini müşteriye bırakırım çünkü bu kişisel bir şeydir. Sadece yönlendirme yapmayı tercih ederim. Tablo seçerken seçmek için değil zevkinize uyacak şekilde seçin.
afrikalı kadın

#7 Trendlere Bakabilirsiniz.
Pek çok tasarım ve sanatsal yaklaşım var. Ama en kolayı trendleri takip etmektir. Farklı tasarımlar ve en son trendleri takip edebilir ve evinize yakışanı seçebilirsiniz. Güncel olarak bakarsak şu sıra afrika kökenli kadın tabloları ön planda. Kadın yüzünü boyayarak yapılan efektler de trend şu sıra. Manzara resimleri ise şu sıra düşüşte. Ama dediğimiz gibi bu kişisel bir zevktir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder