İç mimarlık 7 Püf Noktası

- - Hiç yorum yok

Bir iç mimarın en çok dikkat etmesi gerekenleri sıralamak istedik. Yıllardır bu sektörde faaliyet gösteren iç mimarlarımızdan görüşlerini aldık. İç mimarlıkta dikkat edilmesi gerekenleri sizin için 7 Ana başlıkta sıraladık.


İç Mimarlık Püf Noktaları

1- Plan ve Ölçüler Çok Önemli
Okul hayatının aksine iş hayatında hazır ölçüler pek olmayacak. Pek çok dekorasyon yapacağınız binada genellikle ölçüleri ve planı kendiniz çıkarmanız gerekecektir. Burada doğru bir şekilde ölçü çıkarmak çok önemlidir.

Bir lazermetre işinizi yarı yarıya kolaylaştırır. Detaylı ve dikkatli bir şekilde ölçü almanız önemlidir. Laptopunuz yanınızda olursa bilgisayar ortamına hızlıca aktarabilirsiniz. Ama önce krokisini çıkarıp o şekilde ölçüleri kağıda yazmanız önemlidir.

Önemli detayların fotoğrafını ve dekorasyon yapacağınız yerin videosunu çekerseniz size çok fayda sağlar.

2- Müşteri Diyaloğu
Müşterinizle gireceğiniz diyalogda onun hayal ettiği tasarımı gün yüzüne çıkarmanız size fayda sağlar. Ona sunacağınız projede müşterinin fikirlerinden bir şey katmanız (tabii kendi yorumunuzu ve yeteneklerinizi katarak) birlikte yol almanızı sağlar. Burada tasarımda olması gereken unsurları ve neden olması gerektiğini detaylı bir şekilde anlatmanız büyük önem arz eder.

3- 3D Sunum
Karakalem ve marker gibi boyalar ile yapılan el sanatları değerlidir. Ama müşteriler 3 boyutlu sunumlardan daha fazla etkilenebilir. Bir işi anlatma konusunda 3 boyutlu programlarla render alınılarak hazırlanan sunumlar artık herkesin beklediği sunumlardır. Video sunumlar ise sizi bir adım daha öteye taşır.

4- Trendleri Yakından Takip Etmek
Tasarım yaparken en son trendleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Özellikle mağaza tasarımlarında trendleri yakından takip edip ona göre tasarımları güncellemek gerekir.

5- Saha Araştırması Yapın.
Bir cafe tasarımı yapacaksanız bunun için çevrenizdeki cafelere bir ziyaret edin. Yapılan tasarımlar size yeni fikirler sunabilir. Güncel tasarımları incelemek her zaman yararlıdır.

6- Ekibinizi Doğru Seçin.
İç mimarlık bir ekip çalışmasıdır. Pek çok usta ve çalışanla koordineli çalışmanız gerekir. Onun için ekibinizde doğru kişiler ile çalışmak çok önemlidir. Sonuçta tasarımınızı ortaya çıkaracak olan yapılan işçiliktir.

7- Malzeme Seçimi.
Her şeyin temelinde kullanacağınız malzemeler ve dekoratif ürünler vardır. Bunları doğru şekilde seçmek önemlidir. Kaliteli malzeme işinizi bir adım öne taşır.



Hiç yorum yok

Yorum Gönder