Home Ofis Dekorasyon Tasarımına 5 Fikir

- - Hiç yorum yok

Alışılmışın dışında yeni oluşan iş sahaları insanlara çalışılabilecek yeni iş ortamları sağlamaktadır. Eskiden sadece iş yerlerinde ya da ofislerde çalışılabiliyorken, günümüzde gelişen teknoloji evimizden ya da küçük bir odadan çalışmamıza olanak sağlamaktadır.
Bilgisayarla yürütülen online iş seçenekleri gibi daha birçok işi evimizden yürütebilir bir hale geldik. Peki size evin içinde ofisteymiş gibi hissettirecek bir odanız olmasını ister misiniz? Eğer cevabınız ‘’Evet’’ ise bu yazımız dikkatinizi çekecektir.



Ev içi Ofisinize Yardımcı 5 Dekorasyon Fikri



1- İhtiyaca göre tasarım analizi yapmak,
Her mesleğin kendi içinde ihtiyacı olan bazı donatılara, mobilyalara ihtiyacı vardır. Tüm işlerini bir bilgisayardan yürüten bir kişi için bir adet masa ve bilgisayar yeterli olacaktır ama el işçiliği ile uğraşan kişiler için belki geniş düz bir yüzey ya da başka modüler parçalar gerekli olacaktır. Bunun için tasarımdaki ihtiyaç analizi yapmak çok önemlidir.
2- Yeterli aydınlatmayı sağlamak,
İnsan psikolojisinde aydınlatma çok önemlidir. Çalışırken sizi yormayacak şiddetle aydınlatma birimi kullanmak gerekmektedir. Doğrudan yayılan ışık yerine bölgesel sizi yormayacak aydınlatma elemanları çok daha kullanışlı olacaktır.
3- Duvarlarınıza hareket katabilirsiniz,
Eğer düz boş duvarlara karşı çalışmaktan çok hoşlanmıyorsanız duvarlarınızı sevdiğiniz, hoşunuza gidecek tasarım elemanları ile düzenleyip daha eğlenceli bir mekan elde edebilirsiniz.

4- Çalışma süresince odaklanmanıza yardımcı olacak renk ve mobilyaları seçmek,
Soft renkler ve minimal tercih edeceğiniz mobilyalarınız odanızda sağlayacağınız ferahlığa yardımcı olacaktır. Ferah ve az mobilyalı bir ofis ortamında işinize daha kolay ve çabuk odaklanacaksınızdır.

5- Bitkileri tasarıma dahil edebilirsiniz,
İç mekanda önemli bir kriter olan bitkileri tasarımınızın bir parçası olarak kullanabilir, gün içerisinde ortamın oksijen oranını artıracağı için bitkilerde odaklanmanız konusunda size eşlik edecektir.

(Bonus) Gerektiğinde Müşterilerinizi Ağırlayabilecek Alanlar Yaratmak,
Tasarımda göz ardı etmemeniz gereken önemli bir kavramda aslında budur. Çünkü bazen müşteriniz yanınıza gelmek isteyebilir. Ona göre bir tasarım yapmanız gereklidir. Ev dekorunu rahatsız etmeyecek berjerler işinizi görecektir. Chester tarzı seçimler ve nubuk kumaş evinizde dekoru bozmadan işinizi görecektir.



Hiç yorum yok

Yorum Gönder