Küçük Balkonlar İçin Öneriler

- - Hiç yorum yok

Açık havada oturmayı seven ama terası ya da bahçesi olanlar kadar şanslı olmayanlar, balkonum küçük rahat bir oturum sağlayamıyorum diye üzülmeyin. Sizler için derlediğimiz birbirinden pratik ve kullanışlı balkon önerilerini yazımızda bulabilirsiniz.



Her şeyden önce tasarımda kullanmayı hedeflediğiniz ürünlerin kullanışlı olması ve işlevine hizmet vermesi gerekmektedir. Balkonunuzda olmazsa olmaz bir oturma köşesine yer vermelisiniz. Sandalye, köşe ya da minderlerden tasarlanmış bir oturum alanınız olmalıdır.

* Balkonunuzda hafif kare yapıda ve köşe kısımları oturum genişliğine müsaitse özel ölçülü bir tasarım yaparak balkon köşe takımı tasarlayabilirsiniz. Ancak balkonunuz boyuna uzun enine dar bir geometriye sahipse o zaman küçük renkli minderler ya da oturum alanını daraltmayacak ikili sandalye oturumunu düşünebilirsiniz.

Küçük balkonların bir diğer sorunu ise çiçek saksılarıdır. Çiçeklerle uğraşmayı seven oturduğu alanı yeşillikler içinde görmek isteyen doğacı okurlarımız ise, küçük saksılara dikecekleri çiçekleri balkonun boş duvarlarında ya da balkon demirlerinin dış tarafına asılacak şekilde düzenleyebilirler. Oturum yüksekliğini geçmeyecek şekilde boş duvarlara asimetrik ya da simetrik asılmış rengarenk küçük saklılarla hem duvarlarınız değerlendirilmiş olacak hem de alanım küçük diye çiçeklerden vazgeçmiş olmayacaksınız.

Küçük balkon tasarımı yaparken önemli olan sizin konforunuz olmalı ve sizi mutlu edebileceğini düşündüğünüz her ayrıntıyı pratik çözümlerle balkonunuzda kullanabiliyor olmanızdır.
Ayağınızı ahşaba ya da boş zemine basmaktan hoşlanmıyorsanız, balkon zemine ince bir kilim düşünebilirsiniz. Oturum biriminizi ahşaptan tasarlayabilir ve stok sorununu da sandık şeklinde yapacağınız oturma birimlerinizle çözebilirsiniz. Evde olan renkli kumaş parçalarıyla da onların üzerine yumuşak oturumlar yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok

Yorum Gönder