Evde Okuma Köşesi Oluşturmak için Birkaç Küçük Fikir

- - Hiç yorum yok
evde okuma köşesi


Kitap okumak herkesin alışkanlık haline getirmek istediği ama zamandan ve önceliklerden kaynaklı olarak sürekli ertelediği güzel bir aktivitedir. Uyumadan önce ya da gün içerisinde sizi kitap okumaya teşvik edecek küçük bir köşeniz olsaydı belki de bu aktivite çok eğlenceli ve keyifli olurdu.

Bu yazımızda evinizden küçük bir köşeyi nasıl okuma köşesi haline getirebilirsiniz ondan bahsedeceğiz.

Evimizde kitap okumak için seçeceğimiz köşemizin öncelikle ışık almasına, ferah ve sakin olmasına dikkat etmeliyiz. Kalabalığın içinde okunan kitaptansa sessiz, sakin ve ferah bir alanda okunan kitap daha etkileyici olacaktır. Evimizde bu noktalara dikkat ederek seçtiğimiz köşemizde şimdi nasıl tasarımlar yapabiliriz onlara bakalım.


  • Eğer okuma köşenizi odanızın içerisinde tasarlayacaksınız o zaman köşeniz oldukça minimal ve fonksiyonel olmalıdır. Odanızın içerisinde ayırdığınız köşenize öncelikle bir kütüphane tasarlamalısınız. Bu kütüphane oturma birimizin içerisinde olabilir. Sandık şeklinde tasarlayacağınız oturma üniteniz hem kitaplarınız için güzel bir stoklama alanı olacaktır hem de oturma ihtiyacınızı karşılayacaktır.



  • Evinizin müsaitlik durumuna göre okuma köşenizi salonda da tasarlayabilirsiniz. İki duvarın birleşme noktasında tasarlayacağınız boydan bir kütüphane ya da raf şeklinde tasarlanmış bir kütüphane oldukça işlevsel olacaktır. Oturma birimizi istediğiniz desende kaplattığınız bir berjer ya da armut gibi rahat oturumlu bir modül şeklinde düşünebilirsiniz.



  • Kitap okurken olmazsa olmazımız ise aydınlatmadır. Doğru açıdan ve doğru şiddetle gelmeyen ışık kitap okurken gözlerimizi yoracaktır ve verimli kitap okumamıza engel olacaktır. Lambader ya da abajür kullanarak köşenizi aydınlatabilirsiniz ve lokal ışık dağılımı ile daha verimli kitap okuyabilirsiniz.



  • Kitap okuma köşenizde kullanacağınız pelüş halılar verecekleri yumuşaklık ve sakinlik hissi ile daha doğru bir tercih olacaktır.



  • Kahvenizi, çayınızı ya da gözlüğünüzü koyabilmeniz için okuma köşenizde kullanacağız sehpanız ahşap olabilir.  Oturma birimlerinizi yere yakın farklı renklerde ve değişik tasarımlarda seçebilirsiniz.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder