Küçük Evler İçin Dekorasyon Önerileri

- - Hiç yorum yok

Eğer eviniz hayal ettiğiniz tasarımı yapmak için küçükse, sahip olduklarınızı en iyiye ulaştırmak için birkaç harika öneriyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Küçük Evler için Dekorasyon Önerileri


Küçük ve bir oturma grubunun rahatlıkla sığamadığı salonlarınız için, koltuk takımınızda küçük değişiklik yapabilirsiniz. Eğer kocaman yumuş yumuş koltukları seviyor ama alanınızın darlığından dolayı kullanamıyorsanız, mekanınızda sadece bir tane koltuğunuzu kocaman kullanabilir ve ona eşlik edecek olan diğer oturma birimlerini daha minimal, sade tercih edebilirsiniz.
 Böylece hem zevkinizden ödün vermemiş olacaksınız




hem de küçük salonunuzda harikalar yaratacaksınız. Küçüklüğünden şikâyet ettiğimiz bir diğer yaşam alanımız ise yatak odalarımızdır. İçinde giyinme dolabımızın, yatak birimimizin, komodinimizin, çalışma masamızın olmazsa olmazları olan özel yaşam alanlarımıza hepsini sığdırmak çoğu zaman mümkün olmayabiliyor.

Bunun gibi odalarımızda özel tasarım donatıları tercih edebilirsiniz. Mesela uyuma birimimizi baza ya da karyola olarak değil, odanın bir duvarına yerleştirilmiş altını tamamen dolap ve çekmece, üzerini ise uyuma alanı olarak tasarlayabilirsiniz. Böylece yerden oldukça fazla tasarruf ederek tek duvarda hem kıyafet dolabı hem de uyuma alanı çözülmüş olur.

Küçük salonlu ve az odalı evlerinizde sıkıntı olan yemek odasını çoğu zaman salona sığdıramadığımız için paketleyip kömürlüğe veya kilere kaldırmak zorunda kalırız. Yemek masasının olmadığı bir salonda misafirlerimizi ağırlamak için çok büyük bir sıkıntı oluşturmaktadır. Bunun gibi salonlarda kullanılabilecek olan tasarım harikası akıllı sehpalar küçük salonunuz için çok güzel bir öneri olacaktır. Katlı haldeyken orta sehpa görevi gören bu akıllı sehpa, açıldığında ise çok işlevsel bir yemek masası haline gelecektir.

Küçüklüğünden şikâyet ettiğimiz bir diğer yaşam alanımız ise mutfaklarımızdır. Çoğu zaman buzdolabımızı bile sığdıramadığımız mutfağımızda en büyük diğer sıkıntımız dolaplardır. Bu tür küçük dolaplarınız için en işlevsel çözüm her şeyin ankastre kullanılıp, olabildiğince fazla dolap yaptırabilmektir. Mutfak masanızı duvarda sabit ve en minimal şekilde kullanabilirsiniz. Böylece ihtiyaçlarınızdan ödün vermeden en küçük mekanlarda en geniş yaşam alanlarını oluşturabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder