Mobilyada Modası Geçmeyen ‘’Renk’’

- - Hiç yorum yok

Genellikle büyüklerimizin evinde görmeye alışık olduğumuz kahverengi mobilyalar bir dönem yerini açık tonlarda ve hafif mobilyalara bıraksa da şimdilerde yine gelişen endüstriyle birlikte hayatımıza ve evimize dahil olmaya başladılar.

Masif olarak tanımladığımız ahşabın orijinal halinin kullanıldığı oymalı süslemelerin olduğu vitrinler, gardıroplar günümüzde zenginleşen malzeme çeşitliliği ile daha sürrealist şekiller ve desenlerle süslenebilmektedir.
Yüksek ayaklı ve hafif, ev içerisinde rahatlıkla yerini değiştirebilmenin öncelikli olduğu mobilya seçimlerinde şu an suntalam kaplama ya da mdf üzeri lake boyalı ürünler kullanılmaktadır. Kahverengi ise geçmeyen modası ile ahşap görünümlü kaplama ya da boya rengi olarak kullanılmaya devam etmektedir.

  • Peki mobilyada kahverengi vazgeçilmez kılan nedir?
  • üzerinde ki desen ayrıntılarını daha çok ortaya çıkarması
  • ahşapla olan renk uyumundan dolayı mobilyayı daha güvenilir kılıyor olması
  • yanına seçilen her renkle çok uyumlu bir arkadaşlık kuruyor olması
  • detaylarında düşünülen LED aydınlatmaların kendisine ayrı bir atmosfer katıyor olması
  • ahşap desenlerin en belirgin şekilde uygulanıyor olması

Daha birçok sebepten dolayı mobilyayı kahverengiden ayrı düşünmek biraz mümkün olmayacaktır. Her ne kadar açık renkler mobilyaya dahil olsa da yıllarca kullanılabiliyor olması ve hiç geçmeyen modası ile ahşap renkleri ve kahverengi tercih edilenler listesinde her zaman üst sıralarda olmaya devam etmektedir.
Birçok tonunun olması da mobilyada ki tasarım çeşitliliğine fayda sağlamaktadır. Kahverengi koyu açık tonlarıyla her tarzda tasarıma öncelik etmektedir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder