En iyi Mutfak Dekorasyon Çözümleri

- - Hiç yorum yok

Mutfak tasarımlarında en çok önemi stok bakımından mutfak takımları taşır. Mutfakta ne kadar çok dolabımız varsa o kadar avantajlıyızdır, çünkü mutfağın tüm dağınıklığını toplayacaktır. Son yılların en çok tercih edilen mutfak tasarımlarında ankastre seriler ön plana çıkmaktadır.

Hep mekan içerisinde temiz ve pürüzsüz bir görüntü sağladıkları için hem de her şey yerli yerinde konumlandırıldığı için bu tür mutfaklar bayanların öncelikli tercihi olmaktadır.


Mutfak dekorasyonunda yapılması gerekenler

Peki tüm çok dolaplı ve ankastre mutfaklar her zaman kullanışlı ve çok iyi tasarlanmış demek midir? Bu noktada dikkat edilirse güzeliniz daha güzel kılacak birkaç mutfak çözümünü sizler için derledik.
Öncelikle mutfağınızda uygulayabileceğimiz çok çeşitli yerleşim planları vardır;

  •  Eğer mutfağınız kare şeklinde ve geniş bir metrekareye sahipse U mutfak yerleşimi her anlamda mutfağınıza çok yakışacaktır.
  • İnce uzun ve dar mutfaklarınızda tercih edeceğiniz karşılıklı iki tezgah ve dolap tasarımları mekanı daraltmayacağı gibi dar mutfağınıza en fonksiyonel çözümü sunacaktır.
  • Her açıdan büyük ferah bir mutfağınız var ise havuz sistemli bir yerleşim planı doğru bir çözüm olacaktır.

mutfak dekorasyon örnekleri

Dolaplar ile tezgah arasında uygulayabileceğiniz taş ve dekoratif desenli malzemeler mutfağınıza tamamen farklı bir hava katacaktır.

Duvarlarınıza uygulayacağınız dolap yerleşiminde ortaya çıkan köşeleri buzdolabı, fırın ya da ekmeklik gibi beyaz eşyaların duracağı bir dolap şeklinde tasarlamak köşelere işlev kazandıracaktır. Buzdolabı gibi mutfakta oldukça alan kaplayan ürünler en minimum alanda yerini bulacaktır.

Temiz ve ferah bir mutfağa herkes sahip olmak ister. Bu sadeliği ve temizliği sağlayacak olanda mutfağımızda kullanacağımız az sayıda renk ve doku olacaktır. Lake boya dolaplar, ya da ahşap dolaplar malzeme dokudan ziyade rengi ile kendini ortaya koyacaktır.

Eğer kendimize ana renk olarak kırmızı, mavi, sarı gibi gösterişli renkleri seçtiysek onlara eşlik edecek tek renk beyaz olacaktır. Böyle bir mutfakta 3. bir renk tezgah üstünde seçeceğiniz malzemenin rengi ve dokusu olacaktır.

Masa ve bar kullanımda ise en önemlisi mutfakta konumlandıracakları alandır. Eğer tercihimizi masan yana kullanacaksa mutfağımızın büyüklüğüne göre kenarda ya ortada kullanabiliriz ama tercihimizi bardan yana kullanacaksan onu tek başına ortada bırakamayacağımız için tezgâh ya da duvar gibi bir şeylerin yanına almalıyız.

Duvar, zemin ve tabii diğer bir önemli unsur tavan, tavanda kullanacağımız aydınlatma mutfağınızın atmosferinde en büyük etkiyi yaratacak bir elementtir. Endüstriyel aydınlatmalar mutfağınıza daha canlılık katacaktır.
mutfak dekorasyon örnekleri

Avize ya da sarkıt tecih edebileceğiniz gibi temizlik için sorun teşkil etmeyecek tavana monte edilmiş LED aydınlatmalar seçebilirsiniz. Led aydınlatmalar mutfağınıza daha endüstriyel ve güçlü bir hava katabilir.

Zeminde kullanacağınız yüzey kaplamasının hem suya dayanıklı hem de kolay temizlenebiliyor olmasına dikkat ederseniz her şeyiyle mükemmel bir mutfak sizin olacaktır. Ahşap görünümlü seramikleri tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder