Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

- - Hiç yorum yok

Evimizin en neşeli odası olan evin küçük bireyi çocuklarımızın her zaman en iyiye sahip olmasını isteriz. Öyle ki çoğu zaman evimizin en küçük odasını ayırmak zorunda kaldığımız çocuklarımız için bu alan hep çok yetersiz kalmıştır.

Nitekim oyun alanıyla, çalışma alanıyla, uyuma alanıyla en çok fonksiyona ihtiyaç duyulan odalar çocuk odalarıdır. Bütün ihtiyaç duyulan birimleri aynı alanda toplayabilmeniz için birkaç çocuk tasarımını yazımızda bulabilirsiniz.



Çocuk Odası Dekorasyon Fikirler

Tek Çocuklu Odalarda, eğer odayı kullanacak çocuk sayısı 1 ise odanıza tüm işlevleri sığdırmak çokta zor olmayacaktır, ancak burada önemli olan sistemli bir şekilde bu düzeni kurabilmektir. Bu tür odalarda ranza sistemine gidilebilir. Uyuma biriminin altında çözülmüş oyun alanı, hemen yan tarafında çözülmüş çalışma birimi hem odanın kullanımını artıracaktır hem de mekânda boşluk yaratacaktır.

Birden fazla çocuklu odalarda, yatak sayısı fazla olacağı için odanın içerisinde ki alanın çoğu yatak birimine ayrılmak zorunda kalacaktır. Bu tür odalarda yatakları L şeklinde birbirlerine başuçlarından değecek şekilde yerleştirmek odanın orta kısmında genişçe bir alan bırakacaktır.

Çocuk oyun alanını yatakları bu şekilde yerleştirilmiş odalarda modüler bir şekilde kullanılabilir. Seçilen yataklar alttan çekmeceli model tercih edilirse kıyafet depolama ya da oyuncak depolama alanı çözülmüş olur. Başucundan birbirine teğet gelen yataklarınızın arka kısmında oluşan boşluk ise çalışma biriminizi çözümlemek için harika bir alan olacaktır.

Odanın iç mekanını kenarlardan ortaya doğru ya da ortadan kenarlara doğru dağıtarak yapabilirsiniz. Bir modülü diğer bir modülün içinde çözümleyebilmek her zaman yerden tasarruf ettirecektir.

Çocuk sayısına göre şekillenecek olan odanın iç mekânı tasarımı her zaman minimal ölçülerde seçilecek olan mobilya ve donatılarla daha planlı yerleşmiş olur.

Bir temaya bağlı kalarak dekorasyonunuzu şekillendirmek istiyorsanız, ‘’Az Çoktur’’ ilkesinden yola çıkarak bu temayı tasarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder