Modern Ev Döşeme İçin 10 Kolay Yöntem

- - Hiç yorum yok
modern ev döşeme


Eğer evinizde modern bir çizgi arıyorsanız sizin için Modern Ev Döşeme yöntemlerini sıralayacağız. Modernizm bir akımdır. 14. yüzyıla kadar giden bir süreçten doğmuştur. Reformlar ve Rönesans gibi olayların ardından bilimsel gelişmeler ışığında doğmuştur. Bu ilerlemenin ışığında mimari olarak da etkilenilmiştir. Modern mimarlığın önceliği fonksiyona önem vermesidir.

Kısaca işlevsiz olan şeyler gereksiz görülebilmektedir. Bunun ışığında sadelik doğar. Kısaca modern bir ev sade bir evdir dersek yanlış olmaz. Modern tasarımlarda demir, çelik ve cam kullanmak veya yeni çıkan materyalleri kullanmak önemlidir.

Betonarme binaların modern bir şekilde tekrar yorumlanması modern iç mimarlığı oluşturur diyebiliriz. Evinizi Modern dokular ve tasarımlar ile oluşturmak istiyorsanız yenilikçi olmanız lazım.

1- Modern Koltuk Takımı
Öncelikle salonunuz ile başlayalım. Salonunuzda modern tasarım bir koltuk takımı olmalı. Kapitoneli ve avangart ürünlerden uzak durarak halk dilinde spor dediğimiz bir takım seçmeniz önemlidir. Genellikle düz çizgiler ve metal ayaklarla belirleyebiliriz. Ahşap ayaklarda modern bir görüntüsü var ise kullanılabilir. Kumaşı keten olması modern tasarım için doğru olacaktır.

2- Halılar
Modern tasarımı tamamlayacak olan en önemli şeylerden biri halılardır. Halıları düz renklerden ve geometrik şekillerden seçebiliriz. Çiçekli ve vintage halılardan uzak durmalıyız. Halıyı seçerken yeni modern tasarımlara bolca göz atabilir ve acele etmeden doğru bir seçimde bulunulmadır. Koltuk rengine uyacak bir halı seçilmesi de önemlidir.

3- Ahşabı Modern Çizgilerle Kullanmak Önemlidir.
Yerlere uygulayacağınız ahşap malzemede modern çizgileri yakalamak çok önemlidir. Modern tasarımda pek çok laminant bulabilirsiniz. Ayrıca yenilikçi malzemelere açık olmakta çok önemlidir. Laminant bu konuda sizin için uygun bir malzeme olabilir. Malzeme seçiminde nötr renklere önem verin ve toprak tonlarına yönelebilirsiniz.

4- Çağdaş ve Modern Perdeler
Klasik perdelerdense stor ve zebra türü perdeler seçilebilir. Modern ürünleri araştırarak sadelikten ödün vermeden koltuk halı ve perde kombinasyon renklerine önem verebilirsiniz. Bu sayede salonunuzda bir tasarım uygulamış olursunuz.

5- Mutfak
Country Mobilya dediğimiz Amerika'da yaygın olan bu tarzı Mutfaklarda da uyguluyorlar. Fakat modern bir tasarım uygulamak istiyorsanız bu tarz tasarımları uygulamamalıyız. Modern tasarım sade işlemesiz dolaplar ve tasarımlar demektir. Mutfak tasarımında modern çizgileri seçmek çok önemlidir. Mutfak bir evdeki en önemli yerlerden biridir. Doğru bir tasarımla mutfağınız sade ama çok şık olabilir.

6- Modern mekan soğuk değildir.
Biz de böyle bir algı var. Modern mekan keskin hatları olan soğuk bir mekan olarak kurgulamak. Ama nötr ve toprak tonlarla tasarlanmış mekan gayet sıcak ve samimi olabilir. Toprak tonlar kullanmaktan korkmamak gerekir. Tasarımda sıcaklığı sağlayacak aksesuar ve tasarımlar kullanılabilir. En güzeli ise bunları yaparken sadelikten bir şey kaybedilmez.

7- Estetik Olmalıdır.
Temiz bir tasarıma sahip ve estetik olmalıdır. Minimalizm göz önünde bulundurulmalıdır. Estetik bir tasarımın güzellik ve oran orantısı ile iyi olup olmadığını anlamak demektir. Estetik bir tasarımda oran orantı mükemmele yaklaşmıştır. Estetik anlayışı içinde tasarlanmış her mekan size muhteşem bir hissiyat verecektir.

8- Ferah Olmalıdır.
Bir odaya girdiğinizde oranın modern olup olmadığını bir anda bu kavramdan anlayabilirsiniz. Büyük halılar fazla dekor ve çok sayıda aksesuar oranın size modern olmadığını kendiliğinden söyler.

9- Çıplak Ayaklar.
Mobilyalarda yere kadar kapanan ayaklar yerine altına kolay ulaşılabilen ve görülebilen tasarımlar tercih edilmelidir. Kısaca mobilyaların modern olması için altlarının gözükebilmesi önemlidir. Yere kadar oturan mobilyalar tam bir modern hava vermemektedir.

10- Tabii ki Aydınlatmalar
Modern ışık kaynakları ile aydınlatılmış bir ev modern tasarıma uygundur. Burada avizelerden, spot lambalara ve apliklere çok fazla alternatif olabilir. Önemli olan modern olmasıdır. Tavanda uygulayacağınız bir gömme led aydınlatma harika bir hava katacaktır. Lambaderler ile mekanınızı güçlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder