Kış İçin Harika Dekorasyon Fikirleri

- - Hiç yorum yok
kış dekorasyon önerileri


Her mevsimin kendi içinde çok özel ve güzel yanları vardır. Bizim ruh halimiz nasıl ki gelen mevsime göre değişiklik gösteriyorsa, bizde ki bu değişiklikler dolaylı ya da doğrudan en yakın çevremizi de etkileyecektir. Kış için dekorasyon fikirleri ve tasarımlarını sizle paylaşmak istedik. Hepimizin çok küçük yaşlarda tanıklık ettiği her mevsim değişikliğinde meydana gelen evdeki hareketlilikler, temizlik seremonileri tamda bu yüzde olmaktadır.

Kış mevsimi de değişen zamanın içerisinde yaşam kalitemizi en büyük oranda etkileyen bir dönemdir. Peki, evimiz ve biz kışa hazır mıyız? Şimdi sizlere kendi evimde uygulamaktan keyif aldığım harika kış tasarımlarından söz edeceğim.

Öncelikle evimizde yapabileceğimiz basit ama güçlü bir dokunuş olan badana. Her yıl alıştığımız renklerin dışına çıkarak bu yıl tarçın, antrasit gri gibi koyu ama etkili renkleri tercih edebilirsiniz. Evinizin bütün duvarlarını aynı tonda griye boyamak beklediğiniz etkiyi vermeyecektir.

 Önemli olan bu dağılımı doğru ve detaylarıyla yapabilmektir. Sizler için önerebileceğim bir tasarım örneği televizyonunuzu kullanacağınız duvarı tuğla rengi turuncusuna boyamanız olacaktır. Devamında onu takip eden duvarı ise harika bir arka plan rengi olan griyle devam ettirebilirsiniz. Böylece koyu renk sıcaklığı biraz daha fazla yansıtacaktır. Buda evimizde kışa hazırlık için harika bir adım olacaktır.

Diğer bir hazırlığı ise mevcut mobilyalarınızın mekan içerisinde ki yerlerini değiştirerek yapabilirsiniz. Sürekli oturduğunuz, hatta uzandığınız koltuğunuzu ısınma mekanizmasına daha yakın bir konuma çekebilirsiniz. Isınma mekanizmanızın önüne spor görünümlü yerde kullanabileceğiniz farklı bir oturma birimi tasarlayabilirsiniz. Yer minderleri bunun için harika bir dokunuş olacaktır.
Kışın en güzel keyfini yağan karı izleyerek geçirmeyi sever misiniz?

Eğer cevabınız ‘’evet’’ ise evinizin en büyük ve aydınlık penceresini bu yenilik için ayırmanız gerekecektir. Kışa girerken seçeceğiniz konforlu bir berjer bu iş için atacağınız ilk adım olsun. Rengarenk ya da sade bir kumaş olarak seçebilirsiniz. Üzerine dekoratif bir şekilde atacağınız şal üşürseniz hemen elinizde altında olacaktır. Ahşap ayaklı güzel bir polen sehpa ise bu kompozisyonun içinde kendine harika bir yer bulacaktır.

Kışın en zor anlardan biride sabah uyanmaktır. Değişen saatler, güneşin daha geç doğuyor olması ve bizlerin yeni güne sabahın çok erken saatleri başlamak zorunda olması karanlık güne gözümüzü açmamıza sebep olmaktadır. Daha güneşin uyanmadığı bir güne bizim uyanmak zorunda olmamız ise kışın en zor yanıdır.

 Buna çözüm olarak yapay gün ışığını kış boyu odanızda kullanmanızı tavsiye ederim. Odanızın içerisinde konumlandırabileceğiniz gün ışığı aydınlatmaları uyurken sizi yormayacak daha sağlıklı bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır. Sabahta aynı şekilde karanlığa uyanmanıza engel olacaktır.
Evinizin diğer bir alanı olan mutfak içinde uygulayabileceğiniz kış hazırlıklarınız olacaktır.

Perdelerinizi daha koyu renklerde seçebilirsiniz. Evin en çok is çeken yeri olan mutfağınızda koyu olarak tercih edeceğiniz zebra bir stor perde kirliliğe engel olacağı gibi içeri giren gün ışığına da engel olmayacaktır. Böylece gün ışığını maksimum seviyede kullanıp, daha az kirlenen bir mutfağınız olacaktır.

Isınmanın çok büyük sorun olduğu kış aylarında eğer mekânınız ve evinizin alt yapısı şömineye uygun ise yapay bir şömineyi salonunuzda kullanabilirsiniz. Hem ısınmanız için size yardımcı olacaktır hem de entelektüel havası ile atmosferi tamamen değiştirecektir. Şöminenin önüne kurduğunuz harika oturum birimleri ise yine mekân içerisinde mekân tanımlamanıza yardımcı olacaktır.

Kış ayı koyu renklerin ayıdır. Kışa hazırlık sırasında yapabileceğiniz en doğru hazırlık mevcut açık renklerinizi koyu tonlarla değiştirmek olacaktır. Bu koyu renk dağılımını da perdelerinizde, koltuklarınızda, halılarınızda ve duvarlarınızda uygulayabilirsiniz. Evinizi kışa hazırlarken aklınıza takılan her soruyu bizimle iletişim kurarak konuşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder