Geleceğin Evleri Nasıl Olacak?

- - Hiç yorum yok
geleceğin evleri nasıl olacak

Pek çok bilim kurgu filminde gördüğümüz geleceğin evlerine bir yaklaşımda biz getirmek istiyoruz. İlerleyen teknoloji ve tasarımlar ile geleceğin akıllı evlerini hayallerimizdeki gibi size yansıtmak istedik. Peki geleceğin evleri gerçekten nasıl olacak.

#1 Isınmak problem olmaktan çıkacak
Araştırmalar akıllı cam dediğimiz bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu cam ısıyı içinde saklayarak soğuğu geçirmiyor. Yıllarca yetecek kadar ısıyı içinde tutabiliyor. Kısaca yazın aldığı ısı camda saklı kalıyor. Bu sayede evinizde kışın ısı probleminiz olmayacak. Camın bu özelliği yazında içeriye ısıyı vermeyerek serinlik etkisi yaratabiliyor.

 #2 Duvar Rengi
Duvarlarımızı boyattıktan sonra uzun bir süre o duvar rengi ile hayatımıza devam ediyoruz. Ama geleceğin evlerinde nano teknoloji sayesinde duvarımızın rengini ve hatta desenini istediğimiz zaman değiştirebileceğiz. Duvarlar gerçekten her zaman istediğimiz renkte olabilecek

#3 Akıllı Duvar
Duvarları istediğiniz zaman saydamlaştırabildiğinizi düşünün. Bu sayede istediğiniz kadar gün ışığı alabildiğinizi düşünün gelecekte duvarlar bu tarz bir özellik taşıyabilir. Madde üzerinde gelecekte daha fazla etki de bulunabileceğiz diyelim...

#4 Tüm Evi Kontrol Eden Yapay Zeka
Evdeki her şeyi tam olarak kontrol eden bir yapay zeka çokta uzak bir ihtimal değil. Yakın bir tarihte yapay zeka evimizdeki her şeyi tam anlamıyla kontrol edecek ve bizi belkide pek çok zahmetten kurtaracak. Nasıl mı? Mesela buzdolabına bakıp şunlar eksik diyebilecek veya otomatik talimatla marketten sipariş verebilecek....

#5 Tabii ki Robot hizmetçiler
Robot teknolojisinin ilerlemesi evimizde gezen irili ufaklı robotlara neden olabilir. Bu sayede pek çok işi onlar yapacak bize ise evin keyfini sürmek kalacak.

#6 Evin Dekorasyonunu Saniyeler içinde değiştirebileceksin.
Eşyalar gelecekte çok hafifleyebilir. Yeni materyaller üreterek hafif ama çok sağlam maddelerden yapılmış koltuk takımları veya yatak odaları gelecekte mümkün olabilir. Bu materyaller sağlam ve dayanıklı ama aynı zamanda hafif olacaklar.

#7 Kumaşlar 
Renk değiştiren veya istediğiniz deseni alacak kumaşlar hayal gibi gelse de gelecekte mümkün olabilir. Düşünsenize istediğiniz anda kumaşını değiştirebileceğiniz bir koltuk takımı harika olmazmıydı.

#8 Akıllı Mutfaklar
Evde yapay zeka var peki bu yapay zeka neler yapacak akıllı mutfağınıza en sevdiğiniz yemekleri sipariş verdirecek, eksilen erzağı aldıracak ve mutfağınız her zaman tertemiz kalacak.

#9 Çamaşır Makinesi
Bu ütü derdi bence tüm herkesin en büyük derdi. Şöyle düşünün çamaşır makinesi yıkayıp ütüleyip ve katlayıp size ürünü verse iyi olmaz mı? Böyle bir teknoloji yakın bir zamanda evlerimize gelebilir. Amerika'daki bir firmanın çalıştığı söyleniyor.

#10 Sağlık Kontrolü Evden Gerçekleşebilecek.
Evde bulundurduğunuz bir sağlık kapsülüne girip tüm bedeninizi kontrol ettirebileceksiniz. Yapay zeka buradaki verileri değerlendirecek ve acil bir durum varsa anında acil servise bildirecek. Beyninize yerleştirilen bir chip ile sürekli olarak nabız tansiyon ve şeker gibi sağlık verileri aktarılacak.

#11 Evin Teması olabilecek.
Evlerde her şeyin rengi ve deseni değişebiliyorsa evlerde temalarda olacak aynı bilgisayarın temasını değiştirir gibi evin temasını değiştirebileceksiniz. İnternetten tema indirebileceksiniz.

#12 Duvarlar Ekrana Dönüşse
Evet bazı duvarlar özel olacak ve ekran görevi yapacak. Bu duvarlarda çok büyük boyut film izlenebilecek ve tamamen telefonunuz ve diğer tüm akıllı cihazlarla senkronize olacak.

#13 Çöp Çıkarma Derdi Tamamen Bitecek.
Evde çöpü tamamen sıvılaştıracak bir öğütücü olabilir. Bu sayede çöpü atmak yerine kanalizasyona akıtabiliriz. Tabii iyi bir gelecek düşündüğümüz için bu sıvı tamamen çevreye zararsız olacaktır.

#14 Tüm işler Evde Olacak
Gelecekte pek çok angarya işi robotlar yapacak ve insanlar evlerinde iş toplantıları düzenleyebilecek. Sanal bir odada herkes birbiriyle sanki bir aradaymış gibi görüşebilecek dosya alışverişi yapabilecektir.

#15 Okullar Evde Olacak
Aynı durum okullar için geçerli olacak tüm eğitim yapay zeka ile evde verilecek ve öğrenciler belli aktiviteler hariç okula ihtiyaç duymayacaklar.

#16  Elektrik ve Su dert olmaktan çıkacak
Tüm evler kendi elektriğini üretecek ve suyu üretebileceğiz. Kendi elektriğini üreten ev ısınma ve soğutma gibi tüm işlemleri bu sayede kolayca gerçekleştirebilecek.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder