Endüstriyel Tarz Nasıl Uygulanır?

- - Hiç yorum yok
endüstriyel tarz

Adı üstünde olan Endüstriyel tarz tam olarak nedir? Endüstri bir fabrika ve endüstri mekanında gözümüzle gördüğümüz ve saklanmayan tasarımdır. Yani tuğlalar kirişler ve havalandırma borularıyla bu tarz hayatımıza girmiş bir tarzdır. Peki bu tarzı evinize uygulamak isterseniz ne yapmanız gerekir.

Öncelikli 10 maddeyi sizin için sıralayalım.


#1- Kırmızı Tuğlalar.
Bu tasarımın olmazsa olmazı endüstriyel bir görünüm katacak salonunuzda kırmızı tuğlaları kullanmaktan geçiyor. Burada en önemli şey evin çoğu bölümünde kırmızı tuğla hakimiyetidir. Kırmızı tuğlalar fabrika görüntüsünü bize yakalatacak en önemli malzemelerdir.

endüstriyel tarz

#2- Gri Tonlar.
Kırmızı tuğlalar ile işimiz bittiyse şimdi sıra geldi gri tonlara bu renkler duvarda tam bir endüstri mekanı havası verecektir. Eğer bu tarzı tam olarak uygulamak istiyorsanız tuğla ile gri tonları doğru kombin etmelisiniz.

#3- Metal Kullanımı.
Bu da önemli etklenlerden biridir. Duvarlarda ve kirişlerde kullanacağınız metal malzeme istediğimiz havayı katacaktır. Yapmanız gereken en önemli şey bu dengeyi yakalamaktır. Endüstri tasarımında uygulayacağınız metal kullanımı istediğiniz tarzı verecektir.

#4- Antikacılardan Alınacak Ürünler
 Evet endüstriyel duracak eski tarz süsler ve eşyalar bu tasarımı tamamlayacak önemli etkenlerden biridir. Endüstri tasarımının en önemli öğelerinden biri Metal ağırlıklı süs eşyalarıdır.

#5- Endüstriyel Aydınlatmalar.
Eğer evinizi bu tarzla donatacaksanız mutlaka endüstriyel aydınlatmaları uygulamalısınız. Tasarımın önemli öğelerinden biri de budur. Aydınlatmaları bu şekilde uyguladığınızda tam bir endüstri tasarımına hakim olacaksınız.

#6- Havalandırmalar.
Evet salonunuzda uygulayacağınız endüstriyel havalandırmalar size tam bu havayı verecektir. Tasarımda uygulamak tamamen size kalmış ve fonksiyonel olması bizce değerli bir ayrıntı olacaktır.

endüstriyel tarz

#7- Endüstriyel Borular
Siyah borularla yapabileceğiniz detaylardan biri aydınlatmalardır. Aydınlatma olarak kullanılan borular evinize son dokunuşları yapmanızı sağlar. Ayrıca farklı tasarımlarda kullanabilirsiniz. Askılık yapabilir veya kitaplığınızda kullanabilirsiniz.

#8- Endüstriyel Zemin Uygulayabilirsiniz.
Gerçek bir endüstriyel tasarımda epoksi biz zemin kaplama harika duracaktır. Ya da endüstriyel gözükecek farklı zemin kaplamalar tercih edebilirsiniz. Zemin kaplama burada çok önemli bir tasarım ayrıntısı olarak öne çıkmaktadır. Gri ve siyah tonları tercih edebilirsiniz. Ayrıca beton görünümlü zemin kaplamaları tercih edilebilir.

#9- Kilim vb ürünler.
Eskitme ürünler ve kilimler tasarımı tamamlayacak ayrıntılardan biridir. Eski kumaş örtüleri ve 1940 ve 50'li yılları yansıtacak eski halıları kullanabilirsiniz.

#10- Mobilyalarda ahşap ve metal 
Koltuklarda metal ayak ve ahşap ürünler ile mobilyaları tamamlayabilirsiniz. Koltuklarda rahatlık ve keten kumaşlar güzel kombin olacaktır. Ayrıca eskitme dolaplar mekana uyum sağlayacaktır.

Endüstriyel tarz; uygulamak isteyenlere iyi bir rehber olacağına inandığımız bu yazımız farklı tarzlar içinde kapı açacaktır. Günümüz teknolojik ve modern stil evlerinde bu tarz pek dikkat çekmese bile yine de sevenler takip edecektir. Pek çok tasarımın ortak noktası zaten o tarzı seven kişinin uygulamasıdır. Burada endüstriyel tasarımı sevenler ayrı bir noktadır.

Çünkü bu tarz tüm diğer tarzlardan ayrılır. Tarzı uygulamak için bu adımlarla başlayabilirsiniz. Bu tarzı minimalist şekilde de uygulayabilir ve tüm eve değil bir odaya da uygulayabilirsiniz. Çalışma odanız olabilir mesela. 1950 yılında Newyork'ta başlayan bir akımdır bu. Dünya genelinde en çok Amerika da uygulanmaktadır. Tasarımlarınızda farklı bir şey arıyorsanız Endüstriyel tasarımı deneyebilirsiniz.

Her şeyin görünür ve açık olduğu bir tasarımdır. Bu tasarımı sıcaklaştırabilir veya tam bir fabrika tasarımı yapabilirsiniz. Metal ağırlıklı olarak uygulayacağınız tüm ürünler bu tasarımı anlamlandıracaktır.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder