Kalabalık Ofislere Bireysel Yaşam Alanı Sunan Harika Fikirler

- - Hiç yorum yok
Kalabalık ve yoğun ofisler için bireysel yaşam alanı nasıl oluşturulur.

Ne yazık ki herkesin kendine ait bir odada tek başına çalışma şansı günümüz şartlarında çok mümkün değildir. Genellikle açık ofis şeklinde düşünülmüş yerleşim planlarında, yaptıkları her işin bir başkası tarafından takip ediliyor olmasından rahatsızlık duyanlara harika birkaç çözüm sunduk.

 Pratik ve kolay uygulanabilecek olan bu fikirler size mekân içinde mekân yaratma fırsatı sunacaktır.
Öncelikle ilk yapmamız gereken bize ait alanı soyut ya da somut bir şekilde belirlemek. Ya da aklınızdan sanal bir çizgi çizerek bu tanımlamayı yapabilirsiniz.

Size ait olan alanı tanımlamak için objeleri de kullanabilirsiniz.


SEPARATÖRLER
Duvar kadar katı bir bölücü olmamalarını avantaj haline getirerek bölücüleri kullanabilir ve kendinize yarı mahrem bir mekân oluşturabilirsiniz. Delikli ya da hafif geçirgen olarak tasarlayacağınız bu bölücüler size mekân içinde mekân yaratma konusunda yardımcı olacaktır.

DOLAP İLE AYIRMA
Bir ofiste en çok ihtiyaç duyulan şey dolap, raf ya da kitaplık gibi dokümanlarımızı koyacağımız bir donatı sistemidir. Bu donatıyı iki işlevi aynı anda yerine getirecek şekilde konumlandırabilirsek böylece bize hem mahram bir alan tanımlayacaktır hem de asıl işlevi olan depolama ihtiyacımızı karşılayacaktır.

CAM İLE AYIRMA
Günümüz teknolojisi durmuyor ve her geçen gün yeni endüstriyel tasarımları ile bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Yeni bir tasarım olan ve kullanıcıları çok memnun bırakan bir diğer çözüm ise cam ile ayırmadır. Bu öyle bir cam ki ışık paneline bağlı ve istenildiğinde şeffaf, istenildiğin de opak bir görünüm elde etmenizi sağlamaktadır. Elektrik paneli ile ışığı açınca opak, ışık kapanınca saydam olan bu camlar çok yönlü kullanımı ile yeni bir tasarım sunmaktadır.

ZEMİNDE İŞARETLER İLE ALANI BELİRLEME
Genellikle halıfleks olarak kaplanan zeminde hareketli ve renkli şeritler kullanarak mekân içerisinde tanımlayıcı alanlar oluşturabilirdiniz. Mahremiyet olarak size kapalı bir alan tarif etmese de zeminde görünen çizgiler ile size ait olan alanı tanımlayacaktır.

>>>Öneriyoruz Home Ofis Tasarımları

Hiç yorum yok

Yorum Gönder