Evinize Köşe Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

- - Hiç yorum yok
köşe takımı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Yaz mevsiminin gelmesi ile evimizin ihtiyaçları da artmaya başladı. Balkon keyfi yapmayı sevenler ya da televizyon izlerken daha rahat zaman geçirmek isteyenler köşe takımlarını tercih edebilirler. Peki evimizin herhangi bir noktasına köşe takımı alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Köşe takımı,  l koltuk takımı almadan önce yapılacaklar diye bir liste çıkaracak olsak hangi maddeler bu listede yer alırdı? Bütün bu sorularınıza yanıt olacak basit ama harika fikirler size köşe takımı almadan önce yardımcı olacaktır.

* Olmazsa olmazımız ÖLÇÜ
Öncelikle köşe takımını alacağımız odamızın ya da balkonumuzun ölçüsünü almalıyız. Hangi köşede kullanacaksın köşegen şekilde oturacağı duvarımızın ölçüsünü alırken zeminden almaya dikkat edelim. Bazı durumlarda ölçüler yukardan ve zeminden alınırken değişiklik gösterebilir.

* Kullanacağımız mekânda TARZ ANALİZİ
Balkonda kullanacaksak daha bahar havasında pelüş oturuma sahip tam bir bodrum kokulu model seçebiliriz. Ama kapalı mekânda kullanacağımız köşe takımımızı seçerken odanın içerisinde ki diğer aksesuar ve mobilyaların tarzı önemli olacaktır. Hatta perdemiz bile bize köşe takımımızın tarzını belirlerken ipuçları verecektir.

* Kendimiz yormadan önce ONLİNE GEZİNTİ
İnternetin bize sağlamış olduğu en güzel avantajlardan biri de online mobilya mağazacılıklarıdır. Artık evimizden çıkmaya gerek kalmadan hangi firmada hangi modeller var, ölçüleri nedir hemen hemen hepsini görebiliyoruz. Kendimizi yormadan internetin bu güzel avantajını kullanarak modelimizi önceden belirleyebiliriz.

* Bin bilsen de BİR BİLENE SOR
Online iç mimari destek alarak, köşe takımınızı kullanacağınız mekânın önceden yerleştirilmiş planını ve tasarlanmış halini görebilirsiniz. Sonuçta mobilya alışverişi maddi anlamda büyük bir külfet ve uzun yıllar kullanılan bir şey olduğu için sıfır hata ile yerine yerleştirilmiş bir mobilya uzun yıllar kullanılabilecektir. Önemli olan kullanıcısının içine sinmesi ve yıllarca kaliteli bir şekilde kullanabilmesidir.

* Diğer bir önemli nokta FONKSİYONELLİK
Köşe takımımızı nerede kullanırsak kullanalım yüksek ayaklı ve temizliği kolay endüstriyel malzemeden yapıldığından emin olalım. Yerinden çok fazla hareket ettirmemek mobilyamız için daha sağlıklı olacaktır hem de temizliğini yaparken bize büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bu yüzden yüksek ayaklı olması durumunda köşe takımımızı hareket ettirmeden bulunduğu zemini temizleyebilir, silinebilir kumaş özelliği ile uzun yıllar tertemiz kullanabiliriz.

Bu yazımızı da öneriyoruz. >>> Salonunuz için en uygun mobilyayı nasıl seçersiniz

Hiç yorum yok

Yorum Gönder