Salonunuz için En Uygun Mobilyayı Nasıl Seçersiniz.

- - Hiç yorum yok
salonunuz için en uygun mobilyayı nasıl seçeriz

Salonunuzda bir değişime gitmeyi düşünüyorsunuz. Yenilemeyi düşündüğünüz mobilyalar var veya tamamen yeni bir tasarım yapmak istiyorsunuz. Bu durumda salonunuza en uygun mobilyalar hangileri olurdu? Bu sorunuzun cevabı yazımızda.

Güzel mobilyalara ve eşyalara sahip olmayı seviyorum, ama evimin bir showroom gibi görünmesini istemiyorum. Brad Goreski

Salona En Uygun Mobilya Hangisidir?

Mobilya da önceliğiniz günümüz trendlerini anlamak olmalıdır. Bu trendler belli bir ülkeden gelebileceği gibi bir akımdan veya bir kişiyle başlayabilir. 

Salonunuza mobilya alırken trendleri göz önünde bulundurun. Kısa bir araştırma ile en güncel akımları yakalayabilir ve fikir alabilirsiniz. 

Minimalist bir yaklaşımla tasarım yapabileceğiniz gibi (Az ve öz) Avangart ve post modern bir yaklaşımla da olaya yaklaşabilirsiniz.
Burada önemli olan ortak ana bir dil geliştirmek. Peki bu ne demektir. Mesela ceviz ağırlıklı avangart bir yemek odası aldığınızda modern bir tasarım koltuk asla bunun içine yakışmayacaktır. Avangart ve yine ayakları ceviz bir takım seçmeniz daha doğru olacaktır. 




Renkler konusunda da bir birini tamamlayan ve belli noktalarda kontrast yaratabilecek renkleri tercih etmelisiniz. Kısaca Kırmızı ağırlıklı bir koltuk seçiminde sarı veya mavi gibi renkler rahatsız edici olabilir. 

Mobilyalar genel olarak 3 kısıma ayrılabilir
  • Avangart (Klasik)
  • Modern (Spor)
  • Country
Tabii ki daha detaylı olarak ayırabiliriz. Fakat ilk etapta bu 3 ana başlık yeterli olacaktır. 

Salonun merkezini iyi yakalamak gerekir. Eski zaman da salonun merkezi şömineler idi. Fakat şu anda evin merkezi televizyon ve çevresindeki bölümler olmuştur. 

Bunun için Tv ünitesi ve vitrin salonda önemli bir yer tutmaktadır. Eğer salonunuzda televizyon yoksa evin merkezi sohbet alanıdır. Bu da koltuklar ve yemek odası demektir.

Zevkinize göre en uygun stil ve modeli belirlediğinizde bunun salonunuzun ölçülerine uygun olmasını da sağlamanız gerekir. Kısaca küçük bir salonunuz varsa eşyalar ergonomik ve işlevsel olmayacaktır. Büyük bir salonda ise boşluklar ve ölü alanlar oluşacaktır.

Onun için mobilyada ölçü çok önemlidir. Ayrıca kaliteli işçilik ve rahatlıkta atlanmaması gereken adımlardandır.



Hiç yorum yok

Yorum Gönder