Evimizi Kışa Hazırlamanın Pratik Yolları

- - Hiç yorum yok

Mutfakta kış hazırlıkları devam ederken, evimizde yazdan çıkıyor olmanın duygusal sıcaklığı ile sizden küçük ama büyük dokunuşlar bekleyecektir. Evimizin bu küçük beklentisini karşılamak adına sizlere birkaç pratik fikir verelim istedik.




  • Mobilyamızı kış renklerine çevirelim

Elbette ki her mevsim değişikliğinde mobilyamızı değiştiremeyiz ama küçük detaylar ile renklerimizi kışa çevirebiliriz. Koltuk takımında örtü sevenler için koyu, annelerimizin kir götürür renk olsun dediği kumaşları tercih ederek, hem evimizde bir renk değişimi yapmış oluruz hem de kışın isinin mobilyamıza doğrudan sinmesini engellemiş oluruz.

  • Yerleşim planımızı kolaylıkla ısınmamıza yardımcı olacak şekilde yapalım

Sobalı ya da doğalgaz sistemi ile ısındığımız ülkemizde kışın ısınmak her ne kadar sorunlu olsa da, bunu doğru şekilde planladığımız zaman faydalarını da görebiliriz. Sobayı evlerimizde duvara yakın bir yerde konumlandırıp ısı yansıtıcı paneller ile ısıyı kolaylıkla mekanın her yerine dağıtabiliriz. Diğer bir ısınma yolu olan doğalgazı ise evimizde petek sistemi ile kullandığımız için peteklerin önünü açıp doğrudan ısıyı alarak sağlayabiliriz. Eğer evimiz küçük ve peteklerin önünü açamıyorsak ısı yansıtıcıları peteklerin önüne koyarak ısının tavan yolu ile mekana yayılmasını sağlayabiliriz.

  • Kalın ve pelüş halılarımızı kullanabiliriz

Kışın çok sevdiğimiz kalın ve pelüş olan her şeyi çevremizde görmek bize iyi gelecektir. Kışlık post halılarımızı zemine serelim ve koltuk takımlarımızı şalsız, battaniyesiz bırakmayalım. Koltuk takımlarımızın üzerinde kullanacağımız şallar ve pikler dekorasyon anlamında da bize yardımcı olacaktır.

  • Aksesuarlarımız bize kışın geldiğini hissettirebilir.

Yılbaşı parlaklıkları evimize kışı getirecektir. Kırmızı keseleri kullanarak kapılarımıza tasarlayacağımız kapı süslerimiz ya da salonumuzda kullanacağımız fenerler mumlar bize kış hissiyatını verecektir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder