Koltuk Takımı Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Nokta

- - Hiç yorum yok
koltuk takımı alırken nelere dikkat etmeliyiz

Koltuk takımı evimizin değerine değer katan en önemli unsurlardan biridir. Çoğumuz mobilya alırken evimizin durumunu arka planda bırakırız ve sadece beğendiğimiz ya da hayal ettiğimiz mobilyalara odaklanırız.

 Oysa beğendiğimiz mobilyayı daha albenili kılan şey evimize uygun bir tasarıma olup olmadığı olacaktır. Koltuk takımı almak isteyenler ve evini bir öncekinden daha doğru tasarlamak isteyenler için 5 noktayı sizler için bir araya getirdik.

Yaptığımız her şey, ister bir dergi, ister bir web sitesi, isterse bir köprü olsun, tasarlandı. Tasarım gerçekten her şeyi tasarlayan yaratıcı bir buluştur. Henry Petroski




Koltuk takımı alırken nelere dikkat etmeliyiz


1) Ölçü her şeyin başındadır,
Kendimize kıyafet alırken bile beğendiğimiz modeli kasaya götürmeden önce beden numarasına bakarız ve bedenimize uygun olan şekliyle satın alırız. Koltuk takımı almaya gitmeden öncede ilk yapmamız gereken şey, mobilyayı kullanmayı düşündüğümüz mekânın ölçülerini tüm detaylarıyla almak olmalıdır.

2) Duvar-Zemin ilişkisi ve mobilyanın uyumu,
Ölçümüzü aldıktan sonra diğer dikkat etmemiz gereken nokta ise mekanımızın duvar-zemin ilişkisine uygun mobilya rengi belirlemek olacaktır. Eğer koyu renkli duvarlarımız varsa seçeceğimiz mobilyanın rengi açık tonlarda olmalı, mekân içinde meydana gelecek zıtlıklar koltuk takımımızın daha dikkat çekici olmasını sağlayacaktır.

3) Mekânın geometrisi ve ona uygun koltuk takımı seçimi,
Bir çoğumuz kalıplaşmış fikirlerimizden uzaklaşıp ‘’bu mekân benden ne istiyor?’’ diye sormayız. Çoğumuzun evinde geometrik formuna uygun olsa da olmasa da yerini almış 3+2+1+1 ya da 3+3+1+1 koltuk takımları vardır. Oysa mekânın geometrisine göre belki de doğru seçim köşe koltuk takımı ya da 3+1 gibi ölçüde büyük, adette küçük birimler olacaktır.

4) Halı ve koltuk takımının uyumu,
Halı her ne kadar ikinci plana atılıyor olsa da önemli olan tasarım elemanlarından biridir. Koltuk takımının geometrik formuna göre bir halı, mekânı daha aydınlık ve ferahta kılabilir. Tam tersine karanlık ve basıkta kılabilir. Koltuk takımına göre doğru halı seçimi mobilyaya arkadaşlık edecektir ve birbirlerinin değerine değer katacaktır. Koltuk takımımız halı ile ne kadar zıt renklerde olursa o kadar gösterişli ve dikkat çekici olacaktır.

5) Kırlent renk seçimi,
Koltuk takımlarımızın aksesuarı yan ve sırt kırlentleridir. Kırlentlerimizin rengini ve desenini seçerken öncelikle dikkat etmemiz gereken koltuk takımımızın tarzı ve oturum genişliği olmalıdır. Spor ve geniş oturumlu bir koltuk takımında desenli, büyük ebatlı kırlentler seçebilecekken, daha dar oturumlu ve klasik koltuk takımlarımızda düz ve kalıplı kırlentler seçmemiz gerekecektir.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder