Modern Bir Tasarım Uygulamak İsteyenler İçin 5 Yöntem

- - Hiç yorum yok

Günümüzün en çok tercih edilen tasarım önerileri arasında yer alan Modern Tasarımları uygulamak için birbirinden farklı ve çok alternatifli yöntemler bulunmaktadır.

Tasarımda önemli olan elimizde ki mekânın ya da verinin uygulamak istediğimiz tasarıma ne kadar yakın olduğunu analiz etmektir. Eğer bütçemiz çok fazla yoksa ve elimizde ki en az şeyle en güzel tasarımı elde etmemiz gerekiyorsa bu 5 yöntem işinize yarayabilir.




Basitleştirin. İyi bir tasarımın gücü basitliğinde gizlidir. Barbara Kuhr
* Modern bir mekânın vazgeçilmezi olan unsurlardan bir tanesi duvarlarımızda kullanacağımız ‘’tablolarımızdır’’. Sanatsal, soyut veya grafik desen şeklinde tercih edeceğimiz tablolarımız modern bir tasarımda yerini hemen alacaktır.

* Her zaman aynı yerlerinde görmeye alışık olduğumuz evimizin bazı öğelerinin yerlerini değiştirebilir ve hatta onlarla tasarımsal bir dizilim bile yapabiliriz. Kitaplarımız bu anlamda kullanabileceğimiz öncelikli tercihimiz olabilir. Koltuk takımlarımızın oluşturduğu boşluklara kitaplarımızı enstalasyon tarzında dizebiliriz ve böylece hem evimizde ki ölü alanları doldurmuş oluruz, hem de evimize modern bir dokunuş yapmış oluruz.

* Mobilyalarınızda canlı renkleri tercih edebilirseniz,
Genellikle herkesin kaçtığı ama içinin gittiği canlı turuncular, yeşiller, hardallar modern ev tasarımda tercih edilebilecek harika renklerdir. Modern tasarımda kendini ön plana çıkaran canlı renklere sahip koltuklar, tekil berjerler fark yaratacakları gibi cesaretinden ötürü de sizi modernliğe bir adım daha yaklaştıracaktır.

* Minimalist tercihler ve modernizm
Modern tasarımın temelinde yatan ilk düşünce işlevselliği olmayan, ihtiyaç harici hiçbir şeyi tasarımda kullanmamaktan geçer. Öyle ki minimalist aksesuar seçimleri de modern tasarımda doğru bir tercih olacaktır.

* Alışılmışın dışında dokunuşlar
Her evde görmeye alışık olmadığımız raf sistemleri yada büyük devasa saksılar her alanda kendini farklı kılacaktır.




Hiç yorum yok

Yorum Gönder