Mobilyada Kumaş ve Ahşap Detaylar

- - Hiç yorum yok
mobilya kumaş ve ahşap detaylar

Yılın yeni trendi kumaş ve ahşabın beraberliği mobilyada da varlığını en güzel şekilde devam ettirmektedir. Önceden sadece ayak kısımlarında kullanılan ahşap şimdi koltuklarda yan süslemeler ve kolçak detaylarına kadar yayılmaktadır.



Ancak ahşap kendini yanında kullanılan kumaşın cinsi, dokusu ve rengiyle doğru orantılı kullanıldığı zaman kendini tasarıma ait hissedecektir. Kadife, saten gibi ihtişamlı kumaşlarla kullanılan ahşap detaylar yumuşak hatlı ve açık tonlarda olduğu zaman bütünlük gösterecektir.

Daha çok spor kesimli koltuk takımlarında tercih edilen ahşap bölümler gelişen teknolojiye de ayak uydurarak bloetooth bağlantısı, şarj haznesi gibi kablo sistemlerini kendi bünyesinde çözmektedir.
Oturma birimini kavran ayak mekanizmaları, asimetrik kesimli yüksek ve playwood ayaklar kumaşı içine alarak tam bir tasarım harikasını gözler önüne sermektedir.

Desenli kumaşlarla da çok yakışan ahşap, nubuk ve deri ile de doğru bir seçim olacaktır. Alt kasadan bütünsel olarak gelen ve hiç eklenme olmadan sadece ahşabın bünyesindeki özellikleri kullanarak tasarlanan ahşap paneller kolçak sorununu çözerek modern bir tasarım sunacaktır.

Ahşabın mobilya da kendini bulduğu bir diğer detay ise berjer sırt kısmıdır. Berjerin oturma kısmının kumaş detaylarla süslenip sırt kısmının sadece ahşap bir yüzeyle kaplanması hem ahşabın hem de kumaşın kesin olarak varlığını ortaya koyacaktır.

Diğer bir kullanım ise ahşap süslemelerdir. Koltukların yan detaylarında ahşap plakaların oyularak yapıldığı süslemeler şu an kumaşın içinde kullanılmaktadır.

Koltuk takımı kumaşının bu ahşap panellere arka fon olduğu süsleme teknikleri miktarı ve deseni doğru miktarda kullanıldığında sade, ihtişamı sevmeyenler için en göze çarpan tasarımı sunacaktır.
Önemli olan neyin neye nasıl yakışacağını en doğru şekilde tespit etmektir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder