Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

- - Hiç yorum yok

Yazın gelmesiyle beraber daha bir cazip gelen balkon keyiflerinizde sizi mutlu edecek birkaç balkon tasarımı önerimiz var. Eğer sizde yazın iş çıkışında ya da akşam serinliğinde balkonda oturmaktan keyif alanlardansanız yazımızı okumadan balkon keyfi yapmaya başlamayın.

Öncelikle tasarıma başlamadan yapmanız gereken balkonunuzun ölçülerini çıkarmak, geometrik formuna uygun tasarımlar yapmak doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir.
Boş alan sanatın nefesidir. Frank Llyod Wright



Balkon Dekorasyon Önerileri


Eğer;
* İnce ve uzun bir balkonunuz varsa böyle bir alanda kullanacağınız oturma birimleri hareketli ve katlanabilir sistemde olabilir. Genellikle tanık olduğumuz bu ince ve uzun balkonların 2 kapı açılışı vardır.

Birisi mutfaktan diğeri odadan ya da salondan olacak şekilde açılan bu kapıların tam orta kısmında oturma birimlerinizi tasarlarsanız iki noktadan kolaylıkla ulaşımı sağlamış olursunuz. Balkon demirlerine ya da duvara monte edilmiş katlanabilir bir masa size alandan tasarruf ettirecektir.

Yine aynı şekilde katlanabilir sandalyelerde balkonunuzda doğru bir seçim olacaktır.
Eğer;
* geniş, oldukça büyük bir balkonunuz varsa sabit ve oturumları geniş mobilyaları tercih edebilirsiniz. Hatta balkonunuz kapalı ise kış bahçelerinde kullanılan spor açık renklerdeki oturma gruplarını bile tercih edebilirsiniz. Alışılmışın dışında ve bahçe havasında bir balkonunuz olsun isterseniz salıncak ya da hamak dahi kullanabilirsiniz.

Belki oturma kısmında ince bir halıfleks kullanırken yürüme alanlarında yapay çim ya da ahşap kullanabilirsiniz. Büyük ve yerden tasarruf etmenizi gerektirmeyecek bir balkonunuz varsa çiçeklerle süsleyebilir, kendinize küçük bir bahçe bile yapabilirsiniz.

Belki bir barbekü köşesi, açılır kapanır pencereler ve hareketli bir tavan sistemi tüm hepsi geniş balkonunuzun size sunduğu harika fırsatlar olacaktır.

Balkon metrekaremiz nasıl olursa olsun, önemli olan uzun süreli oturduğumuzda bizi rahatsız etmeyecek mobilyaları tercih etmemizdir. Yumuşak hatlara sahip üzeri pelüş minderlerle kaplı oturma birimleri uzun süreli oturumlarda sizi rahatsız etmeyecek ve balkon keyfinize daha da keyif katacaktır.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder