Konsept Çocuk Odası Dekorasyonu

- - Hiç yorum yok

Çoğu zaman duvarlarına düz bir renge boyayıp bir yatak ve dolapla tasarladığımız çocuk odalarımızda, sadelik ve temiz duvarlar ön planda olmuştur. Oysa çocuklarımızın hayalleri, sevdikleri ve içinde yaşamaktan keyif aldıkları başka bir dünyaları vardır.

Eğer alışılmışın dışında çocuğumuza sevdiği temada bir oda hazırlamayı düşünüyorsak bu yazımızda işinize yaracak püf noktaları bulabilirsiniz.



Çocuk Odası Dekorasyonu


Günümüz çocukları ellerinde ki imkanlar dahilinde çok fazla animasyon izleyip, kendilerine sevdikleri karakteri örnek olarak seçiyorlar. Arabaları sevenler için Şimşek Mcqueen, kendini prenses gibi hissedenler için Karlar Kraliçesi Elsa her zaman başrol olmuştur. Daha böyle milyonlarca çizgi karakter varken öncelikli yapacağımız çocuğumuzun neyi sevdiğini tespit etmektir. Belki de çocuğunuz uzayı, bulutları ya da şirinleri seviyor olabilir.

Çocuğumuzun istediği dünyayı belirledikten sonra verilecek karar konsept odamızı 2 boyutlu mu tasarlayacağız, yoksa 3 boyutlu mu tasarlayacağız bunu belirleyelim. Eğer tasarımızı 2 boyutlu tasarlamayı planlıyoruz yapışkanlı görseller, posterler yeterli olacaktır. Çocuğumuzun beğenisine göre aldığımız görselleri odamızın duvarında tavanında zemininde, belki nevresim takımında kullanarak 2 boyutlu konsept odamızı oluşturmuş oluruz.

İşin biraz zorlayıcı ama en zevkli olan kısmı ise 3 boyutlu konsept oda tasarımımız olacaktır. Böyle bir çalışmada ilk önce mobilyalarımızı seçmiş olduğumuz konsepte göre satın almalıyız ya da özel üretim olarak tasarlatıp uygulatmalıyız. Çünkü bu tür 3 boyutlu konsept odalarda önemli olan geometrik form olarak, renk olarak, uyuma birimi olarak tamamen belirlenen tarza göre hareket etmek gerekir.

Bir örnek verecek olursak eğer seçilen konsept Arabalar ise belki yatağımız araba şeklinde olmalı dolabımız benzin istasyonu şeklinde olmalı, çalışma masamız yine onlarla aynı tasarım prensibinde olmalıdır. Elbette ki böyle bir tasarımda tek dokunuşlar mobilya da olmamalı. Duvar, zemin ve hatta tavan bile aydınlatmasıyla bu tasarıma ayak uydurmalıdır. Çocuğumuz kendisini Arabalar animasyonunun içinde bir kahraman olarak hissedebilmelidir.

Ya da Barbie konseptli bir odada belki yatağımızı düz zeminde bir yatak olarak değil de strüktürü tam olarak tasarlanmış ve ayarlanmış havada bir bulut şeklinde düşünebiliriz.

Ve daha birçok konsepte olabilecek olan çocuk odalarınızı, hayal gücümüz ve hayal ettiğinizi uygulayabilme yetinizle en harika şekilde yazımızdan yardım alarak tasarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder