Dekorasyonda Yapılan Hatalar

- - Hiç yorum yok

Tasarım planlı ve programlı bir şekilde yapıldığında olası hataların olmasını engelleyecektir. Peki tasarımda plan ve program neye göre yapılmalıdır? Önceliğimiz hangisi olmalıdır? Eğer yaza merhaba dediğimiz bu zamanlarda sizde eskilerden kurtulup yeni bir tasarım yapmak istiyorsanız hatalardan uzak durmanın birkaç yolunu bu yazımızda bulabilirsiniz.




Dekorasyonda Yapılan Hatalar



Mobilya Alırken Ölçü Ve Oran Orantı ilk önce dikkat etmeniz gereken en önemli detaydır. Evimizin ölçüleri alacağımız mobilyamızla doğru orantıda olmalıdır. Hareket edebilme alanını daraltan odanıza zor sığmış ya da tam sığmış mobilyalar mekânda darlık ve sıkışmışlık hissi yaratacaktır. Bundandır ki mobilyalarımızı almadan önce odamızın ölçülerini alalım ve hatta gerekirse eskiz halinde oda içerisinde ki yerleşime çalışalım.

Diğer bir önemli nokta ise Duvar Boyası Seçimidir. Hemen hemen her sene yeniden boyanan ve temizlenen evlerimizde boya rengini belirleyecek olan en önemli kriter mobilyanızın modeli ve renkleri olmalıdır. Çünkü mobilya her sene değiştirilemiyor ve boya rengi mobilyanın aksine her sene yenilenebiliyor.

Boya rengimizi mobilyalarımızın önüne geçip onları kapatacak, onlarla hiç uyum içerisinde olmayacak bir renkte seçmek tasarımımızda yapacağımız diğer bir hatamız olacaktır.
Çok Cesur Seçimler Yapmak, bazen beklenilenin aksi bir durum ortaya koyabilir.

Eğer cesur seçimlerinizi destekleyecek mobilyalarınız ya da aksesuarlarınız yoksa, tek başına cesaret ettiğiniz cesur seçimleriniz sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

Her şeyi Çok Sade Bırakmak (Minimalizm'i yanlış anlamak), tasarımı bir dizi sahnesine benzetecek olursak, mutlaka bir baş rolü olmalıdır. Bir dizi de tüm karakterler aynı önemde ve standartlıkta olmayacağı gibi, tasarımda da tüm seçimler aynı tarzda, tonda ya da skalada olmamalıdır. Her zaman göze çarpan farklı bir seçimin olması tasarımımızı daha doğru kılacaktır.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder