Bahçe Dekorasyon Fikirleri

- - Hiç yorum yok

Huzur kokulu bahçelerimiz yazın en çok vakit geçirmeyi sevdiğimiz mekanlardır. Gelişen endüstri ve binalaşan çevremizde en çok özlem duyduğumuz alanlar ise tertemiz atmosferi ile yeşil alanlardır. Bahçesi olan ve yaza farkındalığını ortaya koyacak bahçesinde girmek isteyenler, küçük bahçe dekorasyon fikirlerimiz ilginizi çekebilir.



Bahçeler için Dekorasyon Fikirleri


Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bazen bir mekânı tasarlamak için çok fazla paraya ihtiyaç yoktur. Elimizdeki malzemeler ya da hayal dünyamız bize maliyeti en uygun tasarımları yapmamız konusunda yardımcı olacaktırlar.

Bahçeniz büyük ve evinizden uzakta bir yerde ise her hava koşuluna uygun uygulamalar size bahçe tasarımınızda öncülük edecektir. Bütün çocuklarınızla oturup aile sohbetleri yapmayı istediğiniz bahçenizde eminim ki büyük bir masa ve sandalyeler görmek istersiniz. Sadece hafta sonları ya da tatillerde gelebildiğiniz bahçenizde açık alanda sabit düşünülen masa takımı değişen hava koşullarından çok fazla zarar görecektir.

Uzun ömrünü kısaltacaktır. Bu yüzden böyle bir bahçede üzeri ve yanları kapatılmış bir mekân düşünmek hem kalıcı hem de akılcı bir yöntem olacaktır. Bunu basit şeffaf ve ince asetat kağıdıyla ve hiç uygulama geçirmemiş kütük parçalarıyla uygulayabilirsiniz.

Eviniz ve bahçeniz iç içe, sabah uyanır uyanmaz ilk gittiğiniz yer bahçeniz ise tasarımınızı daha hareketli ve donatılarla uygulayabilirsiniz. Belki bahçenizde bir Feng Shui bölümü tasarlayıp hem ruhunuzu hem de evinizi huzurlu bir atmosfere hazırlayabilirsiniz. Hareketli bir tavan sistemi ile hava koşullarından doğacak olan sorunlar da çözülmüş olur.

Mevcutta bulunan büyük yapılı ağaçlarınızı da tasarımınıza dahil edebilirsiniz ve oturma birimlerinizi onlara sabitleyerek hem doğayı tasarımınıza dahil etmiş olursunuz hem de alışılmışın dışında bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Ağaç parçalarından yapacağınız oturaklar ve onların üzerlerine evde kullanılmayan kumaşlardan dikeceğiniz yumuş oturak kılıfları bahçe tasarımınıza eşlik edecek bir başka önerimiz olacaktır.

Aydınlatma birimi her yerde olduğu gibi açık mekanlarda da çok önemlidir. Daha dışarı havasında ve nostaljik bir atmosfer yakalamak isterseniz kandil şeklinde tasarlanmış sarkıt aydınlatma birimleri bahçenize iyi gelecektir. Ağaçların üzerinde kullanacağınız rengarenk aydınlatma aparatları da bahçenize yazı getirecek olan bir diğer tasarım öğesi olacaktır. Şezlong ya da sallanan koltuklar, yataklı birimler de bahçeniz için vazgeçilmez donatılardan olabilirler. Sinema perdesi bile neden olmasın?

Hiç yorum yok

Yorum Gönder