Evimi Kendim Nasıl Dekore Edebilirim?

- - Hiç yorum yok
evimi nasıl dekore edebilirim

Bir dekoratör veya iç mimar yardımı almadan evimi kendim dekore edebilir miyim? Uzman yardımı almadan evinizi dekore etmek istiyorsanız öncelikle bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz. Uzmanlar dekorasyon yapmak için 4 yıl üniversite eğitimi almakta ve ondan sonra pek çok proje ile işlerini pekiştirmektedir.

Evinizi Dekore Etmek İçin 5 Adım





Dekorasyon için gerekli ölçüleri almak. Burada çok kesin ve detaylı bir çalışmadan çok evinizin oda oda en boy ve yüksekliğini bir kağıda yazmak ile başlayabilirsiniz. Dekorasyonda ilk şart evinizin ölçüleri bilmekten geçer. 

Tasarımı bir renk aralığı ve tarza adapte etmek. Tarzınızı belirlemek önemli bir adım olacaktır. Burada önemli olan alacağınız mobilyadan duvarınızda kullanacağınız renk veya duvar kağıdına kadar aynı tarzı yansıtması olacaktır.

Evinizde 3 ana alana önem verin. Zemin, duvarlar ve tavan. Burada led havuzlu bir tavan yaptırabilir ve duvarlarınızı gri tonlarda boyatabilirsiniz. Ama önemli olan bu 3 ana alan kesinlikle birbirini tamamlayan özelliklerde olmalıdır.

Az aslında çoktur. Tasarımın bir diğer basamağı ise çok şatafatlı dekorasyondan kaçınmak olabilir. Az ve öz tasarımlar evinizi daha güzel gösterecektir.

Planlı olmak çok önemlidir. Uzman yardımı alınmadan yapılan bir dekorasyonda aksaklıklar olabilir. Bunun için bir plan oluşturmak ve sıralama yapmak önemlidir. Burada çalıştıracağınız ustalara doğru sıra ile işleri dağıtmak önemlidir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder