Mobilyanıza Kumaş Seçerken Yapmanız Gereken 3 Şey

- - Hiç yorum yok
Mobilyanıza kumaş seçerken yapmanız gerekenler


Mobilyada kumaş seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Eskiden standart bir rengi olan ve bizim kumaş değiştirme şansımızın olmadığı koltuk takımlarını almak zorunda kalırdık. Ancak gelişen endüstri ve fabrikalaşan sistemler bize istediğimiz renkte koltuk takımını kısa sürede teslim almayı hatta özel üretim yaptırmaktadır.




Bizde evinizin nadide bir parçası olan koltuk takımlarınız için kumaş seçimi yaparken size yardımcı olacak 3 püf noktayı sizler için derledik;

1) Evinizde kullandığınız aydınlatma, kumaş üzerindeki rengi görüş şeklinizde çok önemli bir faktördür. Genellikle mobilya mağazalarında kullanılan sarı ışık mobilyayı daha kusursuz ve canlı gösterecektir.

Böyle kusursuz ve canlı bir görünüm de, seçmiş olduğunuz renge doğrudan yansıyacaktır. Eğer evinizde ‘’beyaz ışık’’ kullanıyorsanız bu mobilyanı olduğunda daha açık tonda gösterecek ve gerçek mağazada gördüğünüz renginden uzaklaştıracaktır.

2) İkinci bir püf nokta ise zıtlık oluşturmaktır. Eğer fuşya, bordo, mavi, yeşil gibi iddialı renkleri seviyor ama oturma grubunuzda kullanmaya cesaret edemiyorsanız, oturma grubunda ağırlıklı olarak açık renleri tercih edebilir tek bir 3’lü koltuğunuzu bu şekilde renkli ve canlı kılabilirsiniz.

Böylece cesaret edemediğiniz ama evinizde görmek istediğiniz renklerle mekân içinde zıtlık yaratabilirsiniz. Bu tekil canlılığı da aksesuarlarınızla tamamlayabilirsiniz. Perde fonunuz ya da masa örtünüzle birlikte kullanacağınız sandalyelerinizde güzel bir tamamlayıcı olacaktır.

3) Son olarak, modası geçmeyecek renkleri en güzel şekilde kombinleyebilirsiniz. Eğer canlı renklerin trendi kısa soluklu olur, bende ömürlük bir takım istiyorum diyorsanız, seçeceğiniz kahverengi tonları hem evinizde sıcak bir hava yaratacak hem de modasını hiç kaybetmeyecektir.

Böyle bir koltuk takımı da halınızla, berjerlerinizde kullanacağınız dekoratif şallarla tamamlayabilir, ayaklı abajur, LED aydınlatmalar ile bölgesel aydınlatma sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder