Halı ve Perde Seçimi ve Mekanınız Üzerindeki Etkisi

- - Hiç yorum yok


Evimizde en çok üzerine durduğumuz unsurlardan bir tanesi de halı ve perdelerimizdir. Çoğu zaman evimizin mihenk taşları olan koltuk takımımıza uydurmaya çalıştığımız halı ve perdelerimiz aslında odamızın havasını değiştirip katkı sağlayan en önemli unsurlardır.
Peki biz odamız için çok önemli olan bu iki unsuru tasarımda nasıl değerlendirmeliyiz?

Perde ve Halı Seçimi


Eğer camımızda fon perde görmek istiyorsak bu noktada önemli olan kırlent renklerimiz ya da berjer renklerimiz olacaktır. Fon perdelerimizin uyumunu odamızda az miktarda bulunan renklerle sağlayacak olursak hem daha bütünsel bir atmosfer yaratmış oluruz hem de mekandaki renk dağılım oranını sağlamış oluruz.

Bir diğer uyum, üçlü koltuklarınızın rengine göre yapacağınız bir seçenek olacaktır. Eğer renk dağılımı olarak üçlü koltuklarınız ağır basıyorsa o zaman onların zıt softu kullanarak mekân içerisinde başka bir atmosfer yakalayabilirsiniz. Tasarımda önemli olan iki kavramdan bir tanesi zıtlık, diğeri ise tekrar’dır.

Halı seçiminde ise önemli olan kesinlikle koltuk takımında tercih edilen renktir. Eğer koltuk takımınızı koyu renklerde, kahverengi gibi ya da ana renklerde kırmızı, mor, yeşil gibi tercih etmişseniz halınızı açık soft renklerde tercih etmeniz mekanı size daha aydınlık ve ferah hissettirecektir.

Ama koltuk takımızda tona ton soft renkler kullanmışsanız o zaman halınızda küçük canlı desenlerin olduğu renkli tercih yapabilirsiniz.

Yine de koltuğunuz yada perdeniz nasıl ve hangi tonlarda olursa olsun halınızda renge girmeyip sade ve küçük desenli tercihlerde bulunursanız mekanınız daha doğru tasarlanmış olacaktır. Mobilya yerden ne kadar bağımsız ve kopuk görünürse tasarım ilkeleri o kadar doğru bir şekilde kullanılmış olur.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder